≫ 

Kada odete u Sivotu, pomislićete da je raj na zemlji: Ovo mesto se smatra najegzotičnijim u Grčkoj

Nalazi se praktično prekoputa ostrva Krf, a do mesta se prilično brzo stiže, nakon trosatne vožnje od granice

  • 0
Sivota, Grčka Foto: screenshot/Youtube/Time4adventure

Peščane obale, omanja ostrva bogata zelenilom, duge plaže sa kristalno čistom vodom i skrivene uvale. Sve su to tek neke od karakteristika Sivote, mesta koje važi za najegzotičnije u Grčkoj.

Smešteno prekoputa Krfa, ovo mesto je naročito interesantno turistima željnim atrakcija. Mesto je od Igumenice udaljeno oko 30, a od Parge oko 20 kilometara.

Tajne uvale u okolini

Nedaleko od obale nalazi se nekoliko manjih ostrva. Među njima su najpoznatija, ali i najveća Agios Nikolaos, Mavro Oros i Murtemeno.

Najbolji način za upoznavanje okoline Sivote je iznajmljivanje čamca, odosno brodića. Na taj način turisti uspevaju da otkriju sve lepote brojnih tajnih uvala, po kojima je ovaj prostor poznat.

Najpoznatija plaža je Pisina i nalazi se na ostrvcetu Agios Nikolaos. Poznata je po tirkiznoj boji vode, finom belom pesku i gotovo nestvarnoj okolini.

Na ostrvcetu Murtemeno nalazi se još jedna poznata plaža. Do plaže poznate kao Bella Vraka može se stići i pešice, preko peščanog spruda. Još jedna od interesantnih plaža je i Zavia, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sivote.

Severni deo mesta je takođe zanimljiv za obilazak. Osim plaže Zeri, tu se nalazi i Gallikos Molos, plaža poznata po finom, belom pesku.

Kada se iz Sivote krene put mesta Perdika, nailazi se na dve fenomenalne plaže. U pitanju su plaže Mali i Veliki pesak, odnosno Mikri Ammos i Megali Ammos. Osim u kupanju, na njima je moguće uživati i u različitim sportovima na vodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA