≫ 

Pripreme za letnju sezonu u Nea Vrasni u jeku: Evo kakve vas cene očekuju u popularnom letovalištu

Mestašce koje se nalazi u blizini Asprovalte i Stavrosa deli istu plažu, dugačku oko 7 kilometara

  • 6

Grčko letovalište Nea Vrasna nalazi se na oko 80 kilometara od Soluna, na obali Egejskog mora. Udaljeno je 6 kilometara od Stavrosa, a svega pola kilometra od Asprovalte, mesta koje decenijama srpski turisti biraju za odlazak na odmor.

Dugačka peščana plaža, uređeni kej, široke ulice, nove kuće sa apartmanima – u Nea Vrasni sve je podređeno turizmu.

Sezona koja je počela 15. maja još nije zaživela u ovom delu Grčke. Meštani uveliko pripremaju apartmane, lokalne vlasti uređuju plažu, ali gostiju još nema. I lokali su mahom prazni, za razliku od onih u Olimpik Biču gde je juče bilo mnogo turista.

Cene u Nea Vrasni slične su pretprošlogodišnjim. U lokalnim prodavnicama dvolitarska gazirana pića koštaju oko 2 evra, konzerva piva 1 evro, čokolada od 100 grama je 80 centi, a popularni grčki keks sa kakaom 1,15 evra. Ako poželite da pojedete giros, spremite 2 evra.

I domaćini u Nea Vrasni kažu da jedva čekaju dolazak turista. Nadaju se da će krajem meseca pristići veće grupe, a da će od juna do kraja avgusta biti „kao u košnici“, ali uz poštovanje epidemioloških mera koje su ove godine imperativ za bezbedno letovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    17. maj 2021 | 15:17

    Bila 3 puta 2009,2013,2017,lepo je

  • Dragan

    17. maj 2021 | 20:06

    prelepa je Grcka isao sam na dosta mesta ali vise ne bih posle onog prosle godine kad su samo Srbima zabranili a svima ostalim dozvolili da dodju, sramota. Ponizenje vrhunsko.

  • Boki

    18. maj 2021 | 01:27

    Bio sam u 26 puta. Vrasna nije dobra ima dosta krupnog sljunka i malo plicaka za decu. Najlepse mi je bilo u Stavrosu sve je ok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA