≫ 

Dr Kostas je studirao u Nišu, leči pacijente u Grčkoj: Kad kupači dođu zbog ježeva, to je dobar znak

Njegov simpatični srpski sa grčkim akcentom odagnaće misli od bola kada vas primi u ordinaciju

  • 2
Kostas Lazaridis Foto: Mateja Beljan

Jedina stavka koju plaćamo pred odlazak na letovanje, a koju bismo voleli da nipošto ne iskoristimo, jeste usluga zdravstvenog osiguranja.

Ipak, na moru nam nekad zatreba lekarska pomoć i to ne mora da bude strašno, jer menjamo sredinu, a postoje i stvorenja koja u vodi mogu da nas pecnu i bocnu. Kao, na primer, ježevi. A u Grčkoj ih ima (srećom) dosta - da nije tako, to bi značilo da je voda prljava.

Doktor Kostas Lazaridis primetio je da fotografišemo njegovu ordinaciju u Pefkohoriju, jer nam je pažnju privukao natpis da je usluga besplatna za one koji imaju uplaćeno osiguranje. To nam je privuklo pažnju zbog činjenice da osiguravajuća društva nekad traže (a to zavisi od ugovora) da se usluga plati, a novac se potom refundira.

Na njegovoj ordinaciji piše da je studirao u Nišu.

- Za ljude koji imaju putno osiguranje iz Srbije imamo direktan ugovor - priča nam doktor, objašnjavajući tako da osigurani pacijenti ne moraju da plaćaju pregled.

Često interveniše kod neprijatnih uboda ježeva. Ali, sigurno će vam njegov simpatični srpski sa grčkim akcentom odagnati misli od bola kada vas primi u ordinaciju.

- Srećni smo kada su ježevi u pitanju, jer je to znak da je voda čista. Mi to lepo tretiramo, završimo u lokalnoj anesteziji i svi izlaze srećni - priča doktor zajedno sa sestrom, koja nam se takođe obraća na srpskom:

- To lako rešavamo.

Osim ježeva i meduza, na letovanju ljudi često "zakače" i neki virus. Ali, ove godine nadamo se da će toga biti mnogo manje.

A kakvi su Srbi, upitali smo ga i učtivo nam je odgovorio.

- Kao gosti, jako fini, a kao pacijenti mnogo disciplinovani. Lekar se ceni više u Srbiji nego u Grčkoj - priča nam Kostas i dodaje da se, naravno, svi oduševe kada čuju srpski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    16. jul 2022 | 11:14

    Znamo, svaka čast. Divan i prijatan čovek. Pozdrav njemu i njegovom osoblju.

  • Sonja Mikic

    7. avgust 2021 | 06:47

    Dobar dan,interesuje me koliko kosta pregled grla,cerku boli grlo a nema osiguranje?Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA