Najlepše plaže Mediterana nalaze se upravo ovde

Za turiste, Grčka predstavlja pravu oazu uživanja u peščanim plažama, kristalno plavom moru, hladu palmi i dobro poznatom provodu uz ouzo i grčku muziku. Međutim, dve regije se izdvajaju po raznovrsnom sadržaju i za mlade i za starije, zbog čega spadaju u najposećenije destinacije u Grčkoj. Reč je o Halkidiki i Olimpskoj regiji

  • 0
Grčka, plaža, more

Foto: Shutterstock

Halkidiki se nalazi na severu Grčke, južno od Soluna, i sastoji se iz 3 manja poluostrva ili kraka: Kasandre, Sitonije i Atosa. Na teritoriji Atosa smeštena je Sveta Gora, sedište čak 20 pravoslavnih manastira, među kojiima se nalazi i Manastir Hilandar. Regiju Halkidiki čine geografski bliska poluostrva, ali koja se po mnogo čemu razlikuju i čine ga odličnim letovalištem za sve generacije. Takođe, u severnom delu zemlje prostire se i Olimpska rivijera – smeštena naspram čuvene planine Olimp. Ovo je regija koju turisti najviše vole zbog zabave i lepih plaža u Paraliji, Leptokariji, Nei Poriju i Platamonu.

Grčka, plaža, more

Foto: Shutterstock

Za parove ili porodice sa decom, mlade ili starije, neko od letovališta na Halkidikiju ili u Olimpskoj regiji pravi je užitak! Recimo, Halkidiki poseduje čak 71 plažu sa plavom zastavicom i preko 550 km obale. Neke od najpoznatijih i veoma posećenih plaža nalaze se na poluostrvu Kasandra i Sitonija, i to su: Sani, Kriopigi beach, Siviri, Posidi, Golden beach, Ksenija, Orange beach, Klimataria, Kalamici... Ove plaže smeštene su pretežno u blizini poznatijih gradova, kao što su: Polihrono, Pefkohori, Paljuri, Sikija, Sarti i drugi.

Grčka, plaža, more

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da posetite Olimpsku regiju predlažemo vam Leptokariju. Do nje se brzo stiže, cene su povoljne i ima dosta kafića. Uz to, u blizini Leptokarije nalaze se poznate plaže Milos i Molos i Skotina koje možete posetiti! Uživajte u čarima Olimpske regije i provedite letovanje 2021 u Leptokariji, u Aegean Blue vili koju preporučuje Barcino Tours.

Za porodice sa decom odličan izbor jeste Polihrono koji se nalazi na prvom kraku Halkidikija, na Kasandri. Mesto je mirno, tiho i nema gužve, tako da je odlično za porodični odmor. Ukoliko još izaberete smeštaj blizu plaže, poput Vile Aristidis, biće pun pogodak!

Grčka, plaža, more

Foto: Shutterstock

Sav u zelenilu, Sarti koji se nalazi na drugom kraku, Sitoniji, obavezno treba posetiti makar jednom u životu! U pitanju je mesto koje krasi netaknuta priroda i prelepe plaže – savršen spoj za nezaboravno letovanje! Ako se odlučite da letujete u Sartiju, razmislite o smeštaju u potpuno novoj Vili Loukakis koja je udaljena samo 200 m od plaže.

Grčka, plaža, more

Foto: Shutterstock

Željno iščekujete letovanje, ali niste još uvek pronašli aranžman za sebe? Posetite Barcino Tours, saznajte više o ponudi grčkih apartmana za leto 2021 i iskoristite 15% popusta na bilo koji polazak u junu mesecu! Pored paket aranžmana za Grčku koji obuhvata smeštaj u apartmanu ili hotelu i organizovan autobuski prevoz, sa Barcino Tours-om možete posetiti i Krit avionom!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA