Sitonija je poznata po fenomenalnim letovalištima: Neka od njih su i svojevrsne vazdušne banje

Boravak u vazdušnim banjama se preporučuje svima koji imaju poteškoća sa organima za disanje

  • 0
Nea Vrasna, Grčka, more, plaža, sunce, pesak, odmor, letovanje, Nea Vrasna / Foto: Shutterstock

Borovina, niska vlažnost vazduha i more su ono što mnogi, koji žele da prodišu traže tokom leta. Zapravo su to mesta, koja se karakterišu kao vazdušne banje.

Osim obolelima od astme, boravak na takvim destinacijama se preporučuje i svima koji imaju problema sa bronhijama i plućima, a posebno mališanima.

Ipak, da biste osetili pozitivan efekat koji vazdušne banje imaju na organizam, mnogi stručnjaci preporučuju da u njima boravite u kontinuitetu tri sedmice. Tako ćete obezbediti čišćenje bronhija o nagomilanog sekreta i imati prilike da se i lično uverite u blagodat boravka na takvim mestima.

U Grčkoj postoje mnoge destinacije, za koje se slobodno može reći da su vazdušne banje. Isto tako postoje i mesta, koja bi ljudi sa pomenutim problemima trebalo da izbegavaju u širokom luku.

Neke od najpoznatijih vazdušnih banja nalaze se baš u delu Grčke, koji je godinama unazad omiljen za letovanje turistima iz Srbije.

Stavros

Poznat je podatak da je se iznad Stavrosa ukrštaju vazdušne struje. Čak njih četiri. Osim morske i planinske, tu su i jezerska i rečna vazdušna struja, pa je to i jedan od osnovnih razloga zašto se smatra svojevrsnom vazdušnom banjom.

Glavna plaža u mestu, smeštenom podno planine Holomonas, okružena je platanima, što dodatno utiče na kvalitet vazduha. Osim nje, postoje i brojne manje plaže i uvale.

Metamorfozis

Još jedna vazdušna banja u oblasti Halkidikija, nalazi se na području mirnog letovališta Metamorfozis.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Viksa🐾Tvixa (@viksatvixa)

Okruženo četinarskom šumom, ovo grčko letovalište je smešteno na Sitoniji. Idealno je za ljubitelje mirnog odmora, jer u mestu nema nekih naročitih sadržaja.

Nea Vrasna

Izuzetno mirno, omanje mesto poznato po fenomenalnom vazduhu i dugoj peščanoj plaži, takođe se nalazi u oblasti Halkidikija.

Letovalište nadvisuje planina, prekrivena šumom. Tek par kilometara deli Nea Vrasnu i mnogo bučnije i življe letovalište, Asprovalta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA