"Avetinja iz kosmosa": Žena slikala meduzu i pitala šta je, odgovori će vas nasmejati do suza

- Najveća morska neman koja posebno Srbe voli da napada - napisala je jedna devojka

  • 4
Meduza u Grčkoj

Foto: Slobodanka Romanic Radmilovic/Ustupljene fotografije

Fejsbuk grupe pravo su blago, a posebno one koje dele informacije vezane za popularna, Srbima omiljena letovališta. Osim što je u njima moguće pronaći korisne informacije, savete i iskustva iz prve ruke, neretko se članovi dobro zabave komenatrišući pojedine objave.

Tako je i ovog puta u Fejsbuk grupi "Grčka Info" jedna žena postavila fotografije meduze, zabeleženu u mestu Agia Marina, poznatom letovalištu na zapadu Krita, sa pitanjem: "Šta je ovo?", verovatno misleći na to koja je vrsta ovog morskog stanovnika.

Međutim, to nije promaklo duhovitim Srbima, a odgovori su se samo nizali.

Od toga da je to katanac, nosorog, ispumpan dušek za vodu, pa sve do toga da je "avetinja iz kosmosa" do toga da je to zapravo peškir, a bilo je i onih koji su napisali da je to zapravo popularni lik iz crtanog filma takozvani Lignjoslav.

- Najveća morska neman koja posebno Srbe voli da napada - napisala je jedna devojka uz nekoliko emotikona koji se smeju.

Meduza u Grčkoj

Foto: Slobodanka Romanic Radmilovic/Ustupljene fotografije

I pored duhovitih, ali prilično pogrešnih nagađanja šta je u moru, javilo se i nekoliko osoba koje su otkrile da je to zapravo plava meduza.

- Ovo je velika plava meduza, Rhizostoma pulmo, velika je i njen "kišobran" ima plavičastu boju sa ljubičastim nijansama ili ljubičastom prugom spolja. Njen ubod nije opasan - objasnio je jedan Grk u grupi.

Velika plava meduza poznata i kao "Rhizostoma pulmo" ali i kao "bure meduza". Obično je 40 cm prečnika, a može dostići biti i veća od 150 cm.

Njeno žarenje ili ubod nije opasan po ljude, ali je preporuka ne dirati ih ako naletite na njih.

Ovakve meduze ovog leta dominiraju i u Tunisu, posebno u Mahdiji i Port El Kantauiju, gde je temperatura mora viša od one u Jasmin Hamametu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrscanin

    28. jul 2021 | 12:04

    Ako ih kojim slucajem dirate obavezno operite ruke i ne dodirujte oci, ja sam pre 10ak godina izgubio vid na pola sata, eto jedan savet...

  • FANTOM

    28. jul 2021 | 12:30

    Zbog ovih plavih meduza koje plivaju oko obale u Olimpijskoj regiji Grčke ( Paralija , Olimpik bič) ne idem na letovanje u tu regiju.

  • Vuk

    28. jul 2021 | 18:58

    Svi vole da Srbe napadaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA