≫ 

Najlepša plaža na Kritu ujedno je i najopasnija: Đavolja luka ne nosi bez razloga takvo ime

U blizini Hanije nalazi se plaža koja oduvek slovi za ozloglašenu - što zbog pozicije na kojoj se nalazi, što zbog opasnih struja

  • 0
Plaža Šeitan limania - Đavolja luka, ostrvo Krit, Grčka Foto: Printskrin/Youtube/Liakouras Momentz

Nema nikakve sumnje da je najveće grčko ostrvo jedinstveno po mnogo čemu, kao što nema sumnje ni da se radi o prostoru, naročito poznatom po neverovatnoj prirodi. Zato mnogi turisti biraju baš letovanje na Kritu, budući da su neiscrpne sve prirodne lepote koje krije.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели ◢◤ Antonis Papaioannou (@apapajohns)

Jedna od najpopularnijih destinacija na ostrvu je i grad Hanija ili Hanja. Sa opravdanim razlogom se plaže baš u ovoj oblasti svrstavaju među najlepše u svetu. I dok većina turista na umu ima čuvene plaže Elafonisi, Balos i Falasarna, ovde postoji i jedna omanja plaža, zastrašujućeg naziva.

Neverovatno mesto sa plažom nečastivog

Jedna od dobro čuvanih tajni ove oblasti, plaža Šejtan limania, udaljena je oko 22 kilometra od Hanije. Smeštena je na poluostrvu Akrotiri, u njegovom severoistočnom delu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Spiagge da Sogno (@spiagge.da.sogno)

Đavolja luka, kako se slobodno prevodi Šejtan limani, poznata je među lokalnim stanovništvom i kao plaža Stefanos. U pitanju je ne tako velika uvala, poznata po neverovatno stenovitom, a ujedno fascinantnom pejzažu, ali i nezvanim posetiocima. Ništa nije čudno ako prilikom posete ovoj plaži ugledate i koze.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Wonderful Of Crete (@nico_inspot)

Poreklo naziva datira još iz perioda turske vladavine ostrvom. Kako su osvajači smatrali da su struje u tom području naročito opasne, nazvali su je Đavolja luka.

Prilaz plaži, poznatoj po neverovatnoj lepoti, nije jednostavan i iziskuje priličnu spretnost. Potrebno je spustiti se niz vrlo strmu stazu pešice. Automobile obično turisti ostavljaju na oko 10 minuta hoda od plaže, u blizini crkve posvećene Svetom Spiridonu.

Video: Na Mikonosu izlile se fekalije u more: Turisti ne smeju da se kupaju, ali moraju da plate ležaljku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA