Plažu na Jonskom moru karakterišu kao raj na zemlji: Zelenilo i tirkizna voda su remek-delo prirode

Mnogi turisti koji posete plažu Vutumi misle da sanjaju

  • 0
Plaža Vutumi, ostrvo Antipaksos, Grčka Foto: Printskrin/Youtube/fab drone

Svako ko želi da uživa u ronjenju u kristalno čistoj vodi, bez razmišljanja može da izabere razne destinacije na Jonskom moru. Većina plaža na jonskim ostrvima poznata je po tirkiznoj boji i gotovo providnom moru, što su i razlozi zbog kojih se mnogi pitaju da li je ono što vide zaista stvarno ili je samo plod njihove mašte.

Postoji, međutim, plaža na jednom od najmanjih ostrva u Jonskom moru, koja je bez ikakve sumnje jedna od najfascinantnijih.

Na malenom ostrvu Antipaksos, nalazi se plaža Vutumi. Plaža čiste magije, koju mnogi karakterišu kao raj na zemlji.

Jedna od najlepših plaža na svetu

Na ovom malenom jonskom ostrvu nalaze se samo dve plaže. Jedna od njih, plaža Vutumi privlači mnoge koji letuju na obližnjem Paksosu, najpre, ali i sve ljubitelje neverovatnih predela.

Prekrivena finim, sitnim peskom, u kombinaciji sa kristalno čistim morem, ova plaža uspeva da zavara posetioce, tako da pomisle da su možda otputovali na Maldive.

Često se nalazi na listi najlepših plaža na celom svetu, a prate je epiteti poput magična, skrivena, egzotična i slično.

Kombinacija gotovo belog peska, različitih nijansi plave, kristalno čisto more i zelenilo koje je okružuje, dovoljan su razlog da posetioci ostanu bez daha kada ugledaju ovaj predeo. Bez preterivanja, ovde se odlično može videti kako izgleda pravo remek-delo prirode u praksi.

Čak i turisti koji ne biraju Antipaksos za odmor, ne mogu da odele da ga ne posete. Posebno ako odmaraju na obližnjem Paksosu ili imaju mogućnost da ovoj neverovatnoj plaži priđu brodićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA