≫ 

Najlepše selo na svetu nalazi se na ostrvu koje Srbi obožavaju

Sa osvojenih 1,6 miliona glasova korisnika Instagrama i Pinteresta, selo Oja na Santoriniju proglašeno je najlepšim na svetu

  • 1
Oia, Santorini Verovatno nikog neće iznenaditi to što je Santorini na 16. mestu. Foto: Shutterstock

Na osnovu istraživanja sprovedenog na društvenim mrežama, kompanija Uswitch.com objavila je listu 10 najlepših sela na svetu. Jedno od najlepših sela na ostrvu Kiklada našlo se u samom vrhu ove liste.

Lista 10 najlepših sela na svetu uključuje i planinske i primorske destinacije, poznate po idiličnim lokacijama, od Novog Zelanda i Japana do Grčke. Lista je nastala na osnovu glasanja korisnika društvenih medija Instagram i Pinterest.

Većina korisnika tih društvenih mreža navodi da je selo Oja na Santoriniju jedinstveno na svetu. Zapravo je jedno od najpoznatijih na svetu, koje obožavaju ljubitelji romantičnih destinacija.

Najlepše selo na svetu

Prema listi koju objavljuje Uswitch.com, selo Oja na ostrvu Santorini našlo se među 10 najlepših destinacija na svetu, osvojivši više od 1,6 miliona glasova na obe društvene mreže. Istini za volju, veći broj glasova selo Oja je osvojilo na društvenoj mreži Instagram.

Mora se uzeti u obzir podatak da se radi o prilično velikom broju glasova, uzevši u obzir da je samo za Oja glasalo više ljudi nego zbirno za poslednjih sedam sela na listi.

- Izgrađeno na padinama vulkanskog ostrva Santorini, očigledno je zašto se nalazi na vrhu liste, sa zadivljujućim pogledom na prostranstvo Egeja i bogatu versku i arhitektonsku istoriju – navedeno je u obrazloženju.

Na drugom mestu liste je vijetnamsko selo Ha Long Bej, dok je na trećem Goreme u Turskoj. i jedno i drugo selo beleže 1,1 milion pregleda na obe društvene mreže. Austrijsko selo Halštat, sa 800.000 glasova je na četvrtom mestu, dok je na petom mesto australijsko selo Mišn Bič.

Stari kontinent je izgleda bogatiji kada su u pitanju piktoresna sela, jer se šest njih od deset, koliko ih je na ovoj listi, nalaze na evropskom tlu.

Video: Netaknuti dragulj Grčke vredi da postane novo omiljeno letovalište Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. oktobar 2021 | 14:39

    Jeste prelepo, definitivno je selo u kome bismo svi voleli da živimo. Da mi finansijska situacija nije takva kakva jeste, sutra bih pozvao medjunarodne selidbe pro move i preselio se ili tamo ili na Krf. Nažalost, o tome mogu samo da maštam. Za nas, obične smrtnike, to je preskupo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA