Najlepša grčka ostrva kao na dlanu: Otvorene rezervacije za krstarenje za 2022. godinu

U zavisnosti od dužine krstarenja i izbora destinacija obuhvaćenih itinererom, cene se kreću već od 399 evra

  • 0
Kruzer, brod

Foto: Pixabay

Iz kompanije „Celestyal Cruises“ najavljeno je da će 14. marta 2022. godine biti prvo krstarenje koje uključuje obilazak grčkih ostrva i istočnog Mediterana. Biće to krstarenje od tri do četiri noći, a zatim će biti organizovana krstarenja od sedam noći, počev od subote, 30. aprila 2022. godine.

U pitanju je jedna od retkih kompanija za krstarenje koja u okviru ponude ima i mogućnost posete drevnom Efesu, kao i Solunu. Simbolično je to krstarenje nazvano „Idilični Egej“.

Sva krstarenja ove kompanije za 2022. i 2023. godinu su na bazi usluge All inclusive. Cene se kreću od 399 evra po osobi i već su dostupne rezervacije.

Bogatija ponuda

 

Nastupajuća sezona obogaćena je novim destinacijama koje uključuju Solun, Kavalu i ostrvo Milos, prenosi Newsbeast.

Iako je kompanija „Celestyal Cruises“ uključila u svoje itinerere vrhunske turističke destinacije, kao što su ostrva Santorini i Mikonos, sada je otišla i korak dalje. Budućim putnicima se nudi mogućnost upoznavanja još neistraženih destinacija u Grčkoj. Planirani duži boravak u lukama nudi priliku za bolje upoznavanje i istraživanje destinacija.

Tokom planiranog sedmodnevnog krstarenja, simbolično nazvanog „Idilični Egej“, putnicima će biti omogućeno da posete i Solun. Upravo je ovo jedina kompanija koja ima i Solun u itinereru, tako da će putnici imati priliku da uživaju u pogledu na spomenik Aleksandru Velikom, Belu kulu i mnoge druge znamenitosti grada. Ko bude želeo, moći će da poseti i jedno od najbitnijih arheoloških nalazišta na tlu Grčke, muzej u Vergini. Kako je Solun nadaleko poznat kao gastronomski raj, to će putnici imati prilike da uživaju i u fenomenalnim specijalitetima po kojima je prestonica Grčke Makedonije nadaleko poznata.

Krstarenje će se zatim nastaviti prema ostrvu Milos, koje je nedavno proglašeno za najbolje na svetu, prema magazinu „Travel+Leisure“. Boravak na ostrvu će biti produžen sa pola dana na ceo, što će upotpuniti doživljaj.

Sem Soluna i ostrva Milos, putnici će posetiti i Mikonos, Santorini, Krit, Rodos i Drevni Efes, ali i čuveni „plavi grad“, kako se još naziva Kavala. Poznata po kristalno čistom moru i odlično očuvanom starom gradskom jezgru, vizantijskom utvrđenju i šarmu, Kavala je od drevnog grada Filipi udaljena tek oko 15 kilometara. Nakon posete apostola Pavla gradu 49. godine, Filipi postaje značajan centar ranog hrišćanstva.

Uz sve pomenute destinacije, ovo krstarenje uključuje i Volos i Istanbul. Putnicima će biti ponuđena i opcija ukrcavanja, odnosno iskrcavanja u Istanbulu, što je dodatna prednost i za putnike koji se odluče za avio-prevoz.

Cena rezervacija za All inclusive krstarenje „Idilični Egej“ koje traje sedam noći kreće se od 869 evra po osobi.

Božićno i novogodišnje krstarenje

 

Posebna atrakcija je i krstarenje nazvano „Tri kontinenta“, koje je planirano za kraj 2022. godine. Poslednji put bilo je organizovano 2019. godine.

Ovo krstarenje podrazumeva posetu destinacijama u Grčkoj, Turskoj, Izraelu, Egiptu i Kipru.

Najavljena su i ekskluzivna praznična krstarenja. Jedno je planirano za Božić i trajaće 10 noći. Tom prilikom posetioci će moći da vide Solun, Izmir, Rodos, Limasol i Aleksandriju, a krstarenje uključuje i noćenje u Haifi, u Izraelu, gde će putnici provesti Badnje veče i Božić. Drugo uključuje osam noćenja sa obilaskom Irakliona, Santorinija i Efesa, uz noćenje u Istanbulu, gde je planirano da putnici provedu novogodišnju noć, posle čega sledi obilazak Volosa.

Cena krstarenja od osam noći iznosi 1.139 evra. Posebna je pogodnost što se mogu kombinovati ova dva krstarenja, tako da putovanje traje 18 noći, kada se obilazi ceo istočni Mediteran. Cena se u tom slučaju kreće već od 1.969 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA