≫ 

Turisti u Grčkoj automobil sa nizbrdice sleteo u more, nezgoda izrodila upozorenje: "Obavezno ručna"

Da se toliko iščekivano letovanje ne bi pretvorilo u "noćnu moru", treba biti oprezan, pogotovo kada su vožnja, ali i parkiranje u pitanju

  • 0
Auto u moru, Grčka Foto: Shutterstock

Turistička sezona je već uveliko počela, a mnogi su toplo vreme u junu iskoristili da "skoknu" do grčkih letovališta i pre jeka sezone.

Kako se približava jul mesec, tako je i turista sve više, a samim tim su sve veće i gužve na granicama.

Ipak, da se toliko iščekivano letovanje ne bi pretvorilo u "noćnu moru", treba biti oprezan, pogotovo kada su vožnja, ali i parkiranje u pitanju.

Na Fejsbuk stranici "Grčka info" objavljeno je upozorenje svima koji putuju da pripaze kada parkiraju na uzbrdici jer automobil, zbog trenutka nepažnje, može da završi u moru.

- Pozdrav, voleo bih ako možete da skrenete pažnju vašim pratiocima na parkiranje na uzbrdici. Obavezno ručna, obavezno u brzinu i pravilno namotavanje točkova. Danas se, nažalost, desila nesreća u Nea Kalikratiji kada je parkiran automobil sleteo u more. Srećom, niko nije bio u automobilu. Turisti su iz Makedonije, tablice Skoplje - navodi se u objavi na Fejsbuku.

U komentarima se našlo još korisnih saveta za parkiranje u ovim, malo nezgodnijim uslovima.

- 1. Ručna + prva (ako je auto parkiran uzbrdo)

2. Ručna + rikverc (ako je auto parkiran nizbrdo) i obavezno točkovi smotani prema nekoj prepreci (zid, ograda, bandera...) - navodi jedan korisnik Fejsbuka.

Video: Grčka: Brčkanje u moru usred ferbruara uprkos strogom karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA