≫ 

Kako je put ka Grčkoj proslavio malo Predejane? Ne zaobilaze ga ni stranci koji prolaze kroz Srbiju

Kako to mislite idete za Grčku, a niste stvarili do motela "Predejane"?

  • 7
Predejane Motel "Predejane" / foto: printscreen/youtube/imikitube

Nije čudno što mnogi srpski turisti na putu ka nekom grčkom letovalištu svraćaju u, sada već čuveni motel „Predejane“ na lepinju sa kajmakom ili pljeskavicu, najčešće. Čudno je što je ovo postalo obavezno stajalište i za mnoge strane turiste.

U samom mestu, po kome ovaj čuveni motel i nosi naziv, živi oko 1.200 stanovnika.

Gde se nalazi motel „Predejane“?

U području Grdeličke klisure, na Koridoru 10, tek nešto više od kilometar udaljenosti od glavne saobraćajnice se nalazi jedno od obaveznih stajališta ne samo za turiste koji putuju u samostalnoj režiji, nego i za autobuse mnogih turističkih agencija. Ako ste imali prilike da posetite motel „Predejane“, gotovo je sigurno da je uvek bila gužva, što zbog brojnih autobusa koji tu staju, što zbog pojedinačnih automobila.

Zato su se dovitljivi vozači i turistički vodiči dosetili, pa kada su u neposrednoj blizini ovoj stajališta, jednostavno okrenu telefon motela i izvrše porudžbinu. Da, i to je moguće, samo ako ste dovoljno snalažljivi. 

U suprotnom, vrlo je verovatno da ćete na jednu od najukusnijih pljeskavica u lepinji u celoj Srbiji ili na dobro poznatu lepinju sa kajmakom čekati prilično dugo, baš zbog gužve. Konobari će vas svakako uputiti u to da porudžbinu možete da izvršite tek nakon što sednete za sto.

Pa dok neko od njih dođe do vašeg stola, dok uzme porudžbinu, a zatim je donese, lako se može dogoditi i da vas prođe želja da uživate u izuzetno ukusnim specijalitetima, po kojima je motel „Predejane“ poznat.

Predejane Motel "Predejane" / foto: printscreen/youtube/imikitube

Upravo to mnogi turisti navode kao veliku manu ovog stajališta. Iako se ne može osporiti da u motelu radi sasvim dovoljan broj konobara, u određenim trenucima se čini da se oni jednostavno teško bore sa tolikom gužvom. No, iz sezone u sezonu se kvalitet usluge povećava, pa nam ostaje da se nadamo da će se i to promeniti na bolje.

Obavezna stanica na putu ka Grčkoj

Iako se susreću sa nedovoljno brzom uslugom, turisti iz Srbije i drugih zemalja, koji putuju ka jugu, prosto ne mogu, a da ne svrate i u motel „Predejane“.

Pored izuzetno kvalitetne ponude, postoji još jedan razlog zbog koga je upravo ovaj motel obavezno stajalište mnogima, a to su cene, koje su više nego pristupačne. 

Osim tri restorana koja su na raspolaganju gostima, u motelu postoji i 51 soba, sa ukupno 123 ležaja. Parking je obezbeđen za sve goste, a u neposrednoj blizini je i benzinska pumpa i prodavnica. Sem toga, u sklopu motela je dostupan i bankomat, kao i besplatan bežični internet.

Ako tome dodamo i izuzetno ukusnu hranu i pristupačne cene, nema razloga da ovo ne ostane gotovo obavezno stajalište za mnoge turiste koji putuju u pravcu Grčke. 

Video: Tranzitna žila kucavica Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    18. februar 2020 | 14:30

    Kafe ka Grckoj i obavezno u povratku.Odlicna usluga.

  • Coa

    18. februar 2020 | 14:03

    Odlična usluga. Hrana ukusna, kafa isto. Toaletu ogromni i čisti, ima i za tuširanje kabine. Renovirali su skoro mnogo toga. U bašti je uvek sveže, ima i one prskalice što hlade vazduh. Zbog auto puta je opao malo br gostiju, ali u suštini jako blizu izlazne rampe, tako da je i dalje blizu.

  • Sakula

    18. februar 2020 | 16:03

    Motel treba zaobilaziti u širokom luku. Hrana loša, toaleti prljavi, usluga loša. Nema pitrebe gubiti vreme, ima odlicnih mesta za pauzu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA