≫ 

Ova planina je vazdušna banja u srcu Šumadije, a do kraja godine će dobiti i vizitorski centar

Vreme je da Rudnik ponovo postane aktuelan

  • 0
Planina Rudnik foto: RINA

Planina Rudnik, smeštena u srcu Šumadije, ove godine dobija novi turistički kompleks i vizitorski centar. Ministartvo turizma za ovu namenu izdvojće preko 20 miliona dinara, a početak prvih građevinskih radova se očekuje u aprilu.

- Vizitorski centar imaće više namena. Prostiraće se na 530 kvadratnih metara na Jabučaru i sadržaće suvenirnicu, podrum pića, salu za prezentacije. Uz izgradnju novog otvorenog bazena i rekonstrukciju nekadašnjeg hotela “Neda” planina Rudnik zaista će imati šta da ponudi turistima - izjavio je Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornjeg Milanovca za RINU.

Planina Rudnik foto: RINA

Ovaj projekat prva je grinfild investicija u opštini, a Vizitorski centar imaće za cilj i povećanje smeštajnih kapaciteta jer je u planu da se u njegovom okviru izgradi pet apartmana sa četiri zvezdice.

- Planina Rudnik zaista ima izuzetan turistički potencijal. Čist vazduh, netaknuta priroda raj su za posetice željne mira i tišine. Razvojem turizma utičemo na još veći razvoj Gornjeg Milanovca i realaizacija ovog projekta od izutene je važnosti - naglasio je Ćalasan.

Planina Rudnik Desimir Ćalasan / foto: RINA

Planina Rudnik sa svojim brojnim prevojima, pašnjacima i planisnkim potocima predstavlja prirodnu oazu do koje se lako stiže, jer je samo 15 kilometara udaljena od centra Gornjeg Milanovca. Daleke 1922. godine tadašnje Ministarstvo narodnog zdravlja Kraljevine SHS ovu planinu proglasilo je za vazdušnu banju i zato se ne kaže bez razloga, da se upravo ovde – diše punim plućima.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA