≫ 

Salaši u blizini Beograda koji su u krugu od maksimum 30 kilometara: Idealan beg od gradske vreve

Salaš Ćuran, Stremen i Zornića kuća idealna su destinacija za izlet van grada

  • 2
Salas Stremen

Salaš Stremen / printskrin: Youtube/MIDA Studio

Za idealan beg od gradske gužve, koje definitivno u Beogradu ne manjka, čak naprotiv, ima je i previše, treba odabrati neko mirnije mesto. A opet, to mesto ne bi trebalo da bude naročito mnogo udaljeno, jer ćete onda više vremena provesti u odlasku i povratku. 

Iz te perspektive su najbolji izbor salaši, koji se nalaze u neposrednoj blizini grada. Iako ih nema mnogo u ponudi, mogu se pronaći. Pojedini salaši nude mogućnost korišćenja usluge noćenja sa doručkom, a odličan su izbor i za druženje daleko od gradske vreve, kako zimi, tako isto i u toku letnjih meseci.

Salaš Ćuran

 

Salaš Ćuran Beograd

Salaš Ćuran / youtube/Salaš Ćuran Beograd

U neposrednoj blizini beogradskog naselja Borča, na oko 10 kilometara udaljenosti od samog centra se nalazi ovaj salaš. Tačnije, na samom putu za naselje Ovča, a od Zrenjaninskog puta je udaljen oko 2 kilometra.

Zauzima površinu od 4 hektara i izuzev restorana sa tradicionalnim srpskim specijalitetima, salaš „Ćuran“ obuhvata i stanove za izdavanje. 

Salas Curan, skola jahanja

Salaš Ćuran / printskrin: Youtube/Salaš Ćuran Beograd

Sem toga, poseduje i akva park, koji radi tokom leta. U okviru njega se nalazi čak 13 bazena i za mališane i za odrasle, kao i omanji zoološki vrt, u kome su smeštene domaće životinje.

Za sve goste, domaćini obezbeđuju i obilazak salaša, ako su zainteresovani. 

Salaš Stremen

 

Salas Stremen

Salaš Stremen / printskrin: Youtube/MIDA Studio

Selo Jakovo se nalazi na području beogradske opštine Surčin i od centra grada je udaljeno oko 20 kilometara. A upravo u njemu se nalazi salaš „Stremen“, koji se prostire na površini od oko 5 hektara. 

Zanimljivo je da osim etno restorana i igrališta, ovaj salaš obuhvata i istoimeni konjički klub.

Salas Stremen

Salaš Stremen / printskrin: Youtube/MIDA Studio

U toku cele godine se domaćini trude da organizuju različite zabavne, kulturne i druge aktivnosti, kako bi upotpunili ugođaj svim gostima.

Sem dočeka Nove godine i mogućnosti organizovanja proslava različite vrste, organizuju se i Dani koprive, Festival bundeve, Dani testa i mnoge druge manifestacije.

Zornića kuća

 

Zornica kuca

Zornića kuća / printskrin: Youtube/Zornica Kuca

Na oko 20 kilometara oid Beograda, u ataru sela Baćevac, na teritoriji opštine Barajevo se nalazi Zornića kuća.

Pored etno restorana, koji je postao nadaleko poznat po vrhunskim specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje, gostima je na raspolaganju i mogućnost korišćenja usluge prenoćišta, ali i mnoge aktivnosti.

Zornica kuca

Zornića kuća / printskrin: Youtube/Zornica Kuca

Nalazi se na površini od oko 3 hektara i nudi smeštaj u jedinicama, koje poseduju 4 zvezdice. Restoran se nalazi u stogodišnjoj kući i osim odlične gastronomske ponude, može da se pohvali i nadasve autentičnim ambijentom. 

Zornica kuca

Zornića kuća / printskrin: Youtube/Zornica Kuca

U mini zoo-vrtu, koji se nalazi u sklopu objekta, mališani i ostali gosti imaju priliku da uživaju u druženju sa domaćim životinjama. Na raspolaganju im je i dečije igralište, kao i lepo uređen park za igru. 

Video: Lazar je odlučio da napusti grad i napravi najdivnije etno selo

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA