Turistički projekat godine u Srbiji: "Gold Gondola" ulazi u završne radove na pozicioniranju kabina

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu.

  • 1
gondola gold

foto: RINA

Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz lokalnog budzeta uspešno se privodi kraju.

Na međustanici kod Ribničkog jezera u toku je pozicioniranje kabina gde će inače biti smeštene u dve garaže. Radovi na međustanici privode se kraju i očekuje se puštanje u probni rad gondole.

gondola gold

foto: RINA

Titulu najduže panoramske gondole na svetu nosi zlatiborska Gold gondola, dužine skoro 9000 metara, na 36 konzolnih nosača pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

gondola gold

foto: RINA

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanin

    8. april 2020 | 15:33

    I najduža gondola na svetu koja je u Srbiji se sa ponosom naziva "Gold gondola" umesto "Zlatna gondola" E moja Srbijo medj šljivama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA