≫ 

3 salaša u Srbiji koji nude prenoćište i predstavljaju idealan beg iz gradske gužve

Možda je došao trenutak da razmišljamo o kratkom predahu...

  • 2
Salaš Zornića kuća / Printskrin: YouTube/Zornica kuca

Nakon vremena provedenog u stanovima i kućama, usled pandemije korona virusa, svi smo željni odlaska u prirodu, to je neosporno. Da odmorimo glavu, gledamo u nešto drugo i uopšteno, da se proluftiramo.

U tom smislu bi nam svima dobrodošao boravak u blizini mesta stanovanja. A da li postoji bolja opcija, nego da se vratimo tradiciji.

Brvnare u etno stilu i salaši, kao i seoske kuće koje možemo iznajmiti su nekako, čini se, dobitna kombinacija u ovom trenutku. Tim pre, što smeštaj na takvim mestima nije naročito skup, a nudi autentični ambijent i mogućnost istinskog odmora. I za dušu i za telo, što bi se reklo.

Mitin salaš

Na oko 10 kilometara od Novog Sada nalazi se Čenej. A u njemu je smešten Mitin salaš, etno domaćinstvo pogodno za boravak u toku vikenda, ali i duže.

Cena noćenja će verovatno mnoge znatiželjnike oduševiti. Svega 10 evra u dinarskoj protivvrednosti po osobi je potrebno izdvojiti za to zadovoljstvo.

Objekat u kome se nalazi Mitin salaš je obnovljen 1931. godine. Osim glavne kuće i kućerka, kako taj objekat nazivaju vlasnici, u okviru ovog domaćinstva se nalazi i fenomenalan etno restoran, kao i čarda. A da bi ugođaj bio potpun, tu su štale, svinjac i kokošinjac.

Gostima je na raspolaganju i mogućnost jahanja konja.

Da napomenemo i to da u ovom smeštajnom objektu mogu boraviti i kućni ljubimci.

Zornića kuća

Kada krenete iz pravca Beograda prema Aranđelovcu, nakon 30-ak kilometara ćete naići na zanimljivo imanje, na kome je sve podređeno gostima.

Pored savremeno opremljenih smeštajnih jedinica, u sklopu etno kompleksa se nalazi i restoran sa odličnom gastronomskom ponudom.

Pristup smeštaju imaju i osobe sa invaliditetom.

Salaš Zornića kuća / Printskrin: YouTube/Zornica kuca

Selo Baćevac je upravo zahvaljujući Zornića kući postalo poznato. Na tri hektara se prostire ovo etno domaćinstvo, sa koga se pruža fenomenalan pogleda prema Lipovačkoj šumi i Kosmaju.

Zanimljivo je pomenuti i da tu postoji kamp, koji je u potpunosti opremljen. Pa ko voli takav vid odmora, nema razloga više da razmišlja gde će otići.

Bucin salaš

Tek oko 20 kilometara deli Novi Sad i Temerin, u kome se nalazi Bucin salaš. Osim smeštajnih jedinica, koje su kvalitetno opremljene, gostima ovog salaša se nude i mnogi drugi atraktivni sadržaji.

Veliko dečije igralište i teren za mali fudbal, kao i uživanje sa stanovnicima omanje ergele su ono, što dopunjuje zabavu mališanima koji borave na ovom salašu.

U restoranu se služe jela nacionalne kuhinje, a nekoliko letnjikovaca i zastakljena bašta daju posebnu draž ovom mestu.

Video: Lazar je odlučio da napusti grad i napravi najdivnije etno selo

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    10. maj 2020 | 23:34

    Svoju ženu Pile upozna na salašu, svima toplo preporučujem. Mir, tišina, selo i ljubav:-)

  • Margo

    10. maj 2020 | 22:51

    ❤❤❤VRUJCI❤❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA