Zovino drvo je blago Srbije: Ovako nastaje slatka voda koja pomaže u izlečenju mnogih bolesti

Za 20 dana može se nakupiti 3 litre vode

  • 2
Lekovita voda zovino drvo gornji milanovac Prirodni lek za imunitet / foto: RINA

Da je priroda prava blagodet mnogo puta ste čuli, ali da se u njoj kriju zaista efikasni lekovi protiv raznih boljki svedok je i Mladen Tomović iz sela Koštunići, koje se nalazi na obroncima Suvobora. Već dve decenije, od kako je to čuo od svoje babe, ovaj domaćin buši drvo brze i iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen i bubregu.

- Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kao po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više - priča Mladen za RINU.

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se 1 mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

- Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže - priča ovaj seoski domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao. Ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet, pa ukoliko se korona virus vrati - zovino drvce u ruke i trk do prve breze, jer možda se rešenje krije baš tu.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja❤️Srbiju

    14. maj 2020 | 16:53

    Nije zovino drvo blago Srbije, ono se koristi kao cev, kako bi se iz drveta breze izvukla tečnost, breza je bitna mada ima puno polena.

  • Mio

    14. maj 2020 | 19:17

    Ima da se kupi bar ovde u fr. Samo u Ruskim prodavnicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA