Na Zlatiboru se već traži mesto više: Hoteli se otvaraju 01. juna, gosti hoće da borave više dana

Zlatibor se sprema za odličnu sezonu

  • 5
Zlatibor sezona Na Zlatiboru se traži smeštaj za jul i avgust / foto: RINA

Sitno se odbrojava do trenutka kad će na Zlatiboru ponovo biti otvoreni svi hoteli i ugostiteljski objekti. Od 01. juna na jednoj od najposećenijih planina sve se vraća u normalu, a buking je uveliko u toku. Zbog situacije sa korona virusom, očekuje se da će ove godine sezonu izneti domaći turisti.

- Već sad je veliko interesovanje za aranžmane u julu i avgustu. Ono što nas raduje jeste činjenica da gosti sada bukiraju duži boravak,od sedam do deset dana, a pre su se na Zlatiboru u proseku zadržavali oko četiri dana. Ove godine akcenat je stavljen na domaće turiste, kao i na goste iz bliskog regiona - izjavio je za RINU, Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Ubrzano se radi na opremanju turističke infrastrukture, kao i na afirmaciji novih sadržaja, koji će privući veći broj turista na ovu planinu.

- Stopića pećina, Gostilje vodopadi, selo Sirogojno, crkve brvnare, gastronomski i manifestacioni turizam samo su deo ponude koju imamo za ovu sezonu. Vaučeri koje dodeljuje Vlada RS su dobar projekat i nadamo se da će uticati na odluku dmaćih gostiju da posete naše lokalitete - kaže Živanović.

Ove godine i seoski turizam na Zlatiboru dobiće novu šansu, a potražnja za privatnim smeštajem nikad nije bila veća. Ljilja Jovanović iz sela Tripkova očekuje dobru sezonu, iako će izostati gosti iz inostranstva.

- Za deset godina koliko se bavimo seoskim turizmom, nikad nismo imali ovoliko poziva. Srspko selo nakon korona virusa je izuzetno traženo. Ono što privlači posetioce jesu mir, priroda, izolacija. Ovde nema prodavnica, gužve, hrana je domaća i to su naši aduti, ali i kvaliteti koji se ove godine najviše cene - izjavila je Ljilja.

Kad je u pitanju hotelski smeštaj, pojedini hotelijeri su u junu najavili popuste do 30 posto, a iz TO Zlatibor poručuju da će cene ostati na prošlogodišnjem nivou i da neće biti poskupljenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zof

    25. maj 2020 | 17:13

    Zlatibor su unistili,postao je kao neki vasar,unakazili su ga urbanisticki,nekada je bio raj za odmor,vise nije.

  • Vlada

    25. maj 2020 | 16:33

    Jos da napisu da je uglavnom sve zauzeto pa da se ismejem onako iz srca...

  • prof

    25. maj 2020 | 16:45

    Stamatović mora da skloni konje i da uvede strogu higijenu na ulicama.Ne sme Zlatibor da liči na vašar !Ne može gondola a ulice prljave i neprijatni mirisi od konja.Pre 20 god nije bilo tako.Znao se red i plaćale kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA