≫ 

Možete je posetiti u bilo koje doba godine: Ovoliko košta smeštaj u hotelu na Staroj planini

Udaljena je oko 50 kilometra od Pirota, 70 od Niša i oko 330 kilometara od Beograda...

  • 5
Stara planina Foto: Telegraf

U dužini od oko 530 kilometara se proteže sistem Karpatsko-balkanskih planina, u čijem sastavu se nalazi i Stara planina. Njen veći deo pruža se na teritoriji Bugarske, a u našoj zemlji je smeštena u njenom jugoistočnom delu.

Udaljena je oko 50 kilometra od Pirota, 70 od Niša i oko 330 kilometara od Beograda.

Najviši vrh Stare planine u Srbiji je Midžor i nalazi se na 2.169 metara nadmorske visine.

Iako preovlađuje planinska klima, postoje regioni u kojima vladaju povoljniji klimatski uslovi, pa se iz tog razloga Stara planina svrstava među one destinacije koje je idelano posetiti u bilo kom periodu u toku godine.

Selo Crni vrh

U podnožju Stare planine nalazi se selo u kom postoje značajni smeštajni kapaciteti. Najniža cena noćenja po osobi iznosi 20 evra u četvorokrevetnoj sobi, polovinom jula meseca.

Iznajmljivanje standardnog studija za 3 osobe iznosi 60 evra, dok je cena najma apartmana u selu Crni vrh, polovinom jula oko 50 evra za dve osobe.

Trenutno najskuplja opcija je 64 evra za noćenje sa doručkom u privatnom smeštaju, koji je udaljen oko 4 kilometra od centra sela.

Pirot i Stara planina, turizam, Srbija, promocija Foto: Tanjug/TOS/ Oksana Skendžić

Hoteli na Staroj planini

Izuzev istoimenog hotela, koji se nalazi na 1.470 metara nadmorske visine, na Staroj planini postoji i hotel Babin zub, koji se nalazi u blizini istoimenog planinskog vrha i poznatog izletišta.

U hotelu Stara planina, koji je visoke kategorije, uzevši u obzir da je nosilac 4 zvezdice, ima ukupno 109 soba i 37 apartmana. Svaka smeštajna jedinica je savremeno opremljena, a dostupni su i mnogi dodatni sadržaji.  Sem wellness i spa centra, u ovom hotelu je gostima na raspolaganju i fitnes centar, kao i unutrašnji i spoljni bazen, te 2 restorana, 5 konferencijskih sala i teretana, ali i dodatne usluge u vidu korišćenja turskog kupatila, finske saune i različitih masaža.

Za najmlađe goste je obezbeđena igraonica, kao i prostor za brojne sportske aktivnosti, poput stonog fudbala, pikada, stonog tenisa i bilijara, a postoje i igrališta za najmlađe.

stara planina Foto: Nemanja Jovanović

Smeštaj u dvokrevetnoj sobi se kreće od 69 do 129 evra po osobi, a usluga je na bazi All inclusive.

Cena iznajmljivanja apartmana u ovom hotelu se kreće od 241 do 442 evra.

U principu, raspon cena jeste značajan, jer su one podeljene ne samo u kategorije po izboru smeštajne jedinice, nego i prema periodu boravka, te su sasvim očekivano cene smeštaja najviše u periodu novogodišnjih praznika.

Povoljnije su cene smeštaja u hotelu Babin zub, koji je kategorisan sa 2 zvezdice.

stara planina Foto: Nemanja Jovanović

Noćenje sa doručkom se kreće od 29 do 32 evra, a u zavisnosti od perioda boravka i izbora apartmana. Između 36 i 39 evra je cena noćenja na bazi polupansiona po osobi, dok je između 41 i 44 evra cena noćenja na bazi punog pansiona po osobi.

U ovom hotelu takođe postoje i apartmani, a cena njihovog iznajmljivanja se kreće od 100 do 118 evra po smeštajnoj jedinici.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avijaticar

    4. jul 2020 | 21:11

    Sa prosecnom platom u Srbiji mogu boraviti jedno sat vremena i popiti sok i nazad kuci.

  • Mio

    5. jul 2020 | 00:31

    Jeftinije u Nici, Atlantiku , Spaniji

  • Nono

    5. jul 2020 | 07:59

    Pa to skuplje nego u Grčkol, a reklamiramo domaći turizam!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA