≫ 

Influenseri iz Srbije uništavaju turističku atrakciju: Nesvakidašnji lokalitet više neće biti isti

Veliki broj srpskih blogera je počelo da posećuje ovaj nesvakidašnji lokalitet sa željom da se fotografišu.

  • 3
Polja lavande Foto: Pixabay

Prva asocijacija na lavandu je mnogima Provansa, a da li ste znali da se prelepa polja kriju u okolini Novog Sada? Obronci Fruške gore obojeni su nestvarnim valovima ljubičaste boje koji su prvi lek za dušu i telo.

Polja lavande postala su hit među turistima širom sveta, koji posećuju Provansu i Veliku Britaniju kako bi uživali u bajkovitim prizorima, ali i napravili što atraktivnije fotografije za svoje društvene mreže...

Ista praksa, čini se, postala je popularna i kod nas, te tako veliki broj mladih blogerki i influeserki je počelo da posećuje ovaj nesvakidašnji lokalitet sa željom da se fotografišu.

Ne mareći za prirodu i nepregledna ljubičasta polja koja su netipična za ove krajeve, influnseri u pokušaju da snime što bolje selfije, ulaze u polja i gaze lavandu, a neki čak beru bilje i ostavljaju smeće na livadi.

U to se uverio autor bloga Putovanja za svakoga, koji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao status u kome je objasnio da je na Fruškoj Gori posetio domaćina koji uzgaja lavandu u komercijalne svrhe. Tada je saznao za dolazak raznih influesera koji svesno uništavaju prirodu.

Kako ljudska glupost i nekultura mogu da unište turističku atrakciju? Nedavno sam bio u prilici da posjetim predivan i...Posted by Putovanja za svakoga on Wednesday, July 1, 2020

-  Blagonaklonost domaćina prema onima koji dolaze da se fotografišu na ovom mestu je dovedena u pitanje kada su skupa sa raznim influenserkama i blogerkama počeli da dolaze i drugi ljudi sa željom da se fotografišu. I sve bi to bilo u redu da nije uslijedilo gaženje lavande koja je za vlasnika izvor prihoda, neovlašteno branje iste, što za potrebe slikanja, što za dekoraciju vlastitih domova, te ostavljanje smeća na livadi - piše u objavi.

Polja lavande Foto: Pixabay

Bloger je otvoreno iskazao svoju ogorčenost zbog ovog "trenda" i apelovao na sve da povedu računa o svom ponašanju.

Ovim putem apelujem svima koji putuju u prirodu, a naročito na ovakva mesta, da povedu računa o svom ponašanju, da ne prave štetu i da pokupe vlastito smeće kako bismo svi skupa što duže uživali u lepotama koje nas okružuju - zaključio je on.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Kristina Milošev/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    4. jul 2020 | 12:49

    Više brinemo o poljima a ove plastikanerke po klubovima što kvare mladu decu

  • Pako

    4. jul 2020 | 14:33

    Neka zabrane i nametnu veliku novčanu kaznu ko ne poštuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA