≫ 

Zbog vanredne situacije u Beogradu u Jagodinu nije stigao Akva voz

Danas nije došao zbog poznate situacije sa korona virusom u Beogradu, ali nardene subote dolazi i dolaziće prema dogovoru

  • 1
JAGODINA TURIZAM PRIPREME AKVA PARK Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Zbog proglašene vanredne sitauacije u Beogradu zbog korona virusa, danas u Jagodinu nije stigao "Akva voz" koji je iz glavnog grada, prema dogovoru "Srbijavoza" i Turističke organizacije Jagodine, trebao da dovede turiste u jagodinski Akva park.

- Danas nije došao zbog poznate situacije sa korona virusom u Beogradu, ali nardene subote dolazi i dolaziće prema dogovoru, svake subote, osim zadnje u mesecu do 31.avgusta - izjavio je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

Iz Beograda za Jagodinu, u organizaciji "Srbijavoza", od danas je trebao da počne da saobraća tzv. "Akva voz" sa turistima iz Beograda, sve do 31.avgusta, po dogovoru sa Turističkom organizacijom Jagodine.

Ovo je nastavak prošlogodišnje saradnje, kada je "Akva vozom" u Akva park u Jagodini, doputovalo više od 5.000 turista iz Beograda.

Reč je o turističkom vozu, koji će saobraćati svake subote, osim zadnje u mesecu, kada je rezervisan za turistički voz "Romantiku", a polazi sa stanice Beograd - Centar u 7,34 sati, iz Jagodine se vraća u 18,50 sati, saopšteno je iz "Srbijavoza".

Reč je o novom elektromotornom vozu sa WiFi konekcijom i ostalim pogodnostima.

Akvapark u Jagodini Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Povratna dnevna "akvakarta" je 700 dinara, za penzionere, studente i đake 350 dinara za decu do sedam godina prevoz je besplatna, navodi se u saopštenju "Srbijavoza".

Turisti koji doputiju "Akva vozom" uz pokazanu kartu imaju popust 40 odsto za ulaz na bazene Akva parka, Muzej voštanih figura i ZOO vrt.

Prve turiste iz Beograda u Akva park u Jagodini, ovog leta je, 27.juna, dovezao muzejsko turistički voz "Romantika" u vagonima drugog i trecehg razreda iz tridesetih godina prošlog veka.

Ovaj voz, kako su ga putnici nazvali "retro voz", dovoziće turiste iz Beograda, svake poslednje subote u mesecu. Voz ima i vagon bife za osveženje a putnici se hvale da je vožnja ovim vozom "veoma romantična".

Povratna karta "Romantikom" je za vagone trećeg razreda 536 dinara, a za drugi razred 644 dinara. Za decu od šest do 14 godina i penzionere je 386 dinara.

Ostali vozovi na pruzi Beograd - Niš saobraćaju redovno, rečeno je Tanjugu na stanici u Jagodini, osoblje voza nosi maske i to se zahteva i od putnika.

Video: Od danas u Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA