≫ 

Spas od letnje vreve: 3 jezera Srbije koja su najbolja za kupanje

Vračevgajsko jezero može da se pohvali lepo uređenom plažom, koja je u potpunosti opremljena

  • 11
Palićko jezero Foto: Marko Jovanović

Srbija je zemlja izuzetno bogata prirodnim lepotama, što najviše dolazi do izražaja u toku leta, kada mnogi imaju više prilike da ih upoznaju.

U toku leta se obično mnogi reše da potraže spas od vreline u gradovima, pa posećuju neka od brojnih jezera. Ovo su pojedina na kojima je najbolje za kupanje i uživanje.

Jezero Palić

Na ovom jezeru, koje je oko 7 kilometara udaljeno od Subotice je primetan značajan turistički potencijal. Osim 3 lepo uređene plaže, Palićko jezero se može pohvaliti i vrlo kvalitetnom ponudom hotela.

Temperatura vode se u zavisnosti od perioda tokom sezone kreće od 18 do 25 stepeni.

Palićko jezero ima prosečnu dubinu od oko 2 metra, s tim što se najveća dubina procenjuje na 3,5 metra.

Palićko jezero Foto: Marko Jovanović

Belocrkvanska jezera

Čak 7 jezera se nalazi u blizini Bele crkve, a 4 od njih su uređena za kupanje. Osim Gradskog jezera, čija je prosečna dubina oko 3 metra, tu su i Šaransko i Vračevgajsko, kao i jezero Šljunkara.

Najbolje uređena je plaža na Gradskom jezeru. Prekrivena je šljunkom i duga oko 80 metara. Na njoj se nalaze i kafići, kao i restorani brze hrane, a na samom jezeru postoji i skakaonica, što ga čini još zanimljivijim posetiocima.

Lepo uređenu plažu ima i jezero Šljunkara, koje je među njima najveće. Na plaži su osim tuševa, dostupne i ležaljke i suncobrani.

Vračevgajsko jezero takođe može da se pohvali lepo uređenom plažom, koja je u potpunosti opremljena. Tu se nalazi i kamp, kao i kafić i restoran, ali i prostor u vidu igrališta za decu, koje je opremljeno klackalicama, ljuljaškama i toboganima.

Belocrkvanska jezera Belocrkvanska jezera / Printskrin: YouTube/Regionalna TV Banat Vršac

Bovansko jezero

Ovo veštačko jezero se nalazi na reci Moravici i udaljeno je oko 13 kilometara od Aleksinca. Upravo se vode ovog jezera koriste za snabdevanje opštine Aleksinac vodom.

Na Bovanskom jezeru postoji nekoliko plaža koje su uređene. Posebno je inzeresantna priroda, uzevši u obzir da je okolina jezera bogata šumom, što ga čini idealnom destinacijom za uživanje u toku vrelih letnjih meseci.

Jedriličarska regata Bovan se tokom aprila i seprembra održava na ovom jezeru. Uz to, na Bovanskom jezeru mnogi meštani Aleksinca, Sokobanje i Niša, ali i svi koji su ljubitelji sportskog ribolova, posećuju ovo jezero, koje je bogato štukom, deverikom, somom i drugim vrstama ribe.

Video: Ne znate gde ćete na letovanje: Otkrivamo vam skrivene lepote srpskih mora

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rema

    8. jul 2020 | 18:40

    Perucacko jezero je top.voda je vrh a priroda ne prevazidjena...

  • Nišlija

    8. jul 2020 | 18:34

    Jel ovaj članak pisan za vreme Tita?

  • Uros

    8. jul 2020 | 18:53

    Ja ne znam što su na ovu listu stavili Palićko jezero. Samo znam da je nebezbedno za kupanje zbog zagađenosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA