I Srbija ima svoje Maldive: Kada posetite ovo prekrasno jezero, sve će vam biti jasno

U neposrednoj blizini se nalaze i brojni smeštajni objekti - apartmani u kućama meštana i brvnare

  • 8
Zlatarsko jezero Foto: Wikimedia/Mirjana77

Ako vam neko kaže da i Srbija ima svoje Maldive, verovatno ćete to smatrati preteranim. A možda ćete se čak toj konstataciji i smejati. Međutim, ako posetite Zlatarsko jezero, gotovo je sigurno da ćete u to i poverovati.

Jezero Kokin Brod

Ovo veštačko jezero je nastalo 60-ih i to pregrađivanjem reke Uvac u blizini hidroelektrane Kokin brod. Brana samog jezera je okarakterisana kao najviša na području cele Evrope i dostiže visinu od čak 83 metra. Upravo zbog toga se i ne može precizno navesti dubina jezera, jer postoji variranje od čak 45 metra.

Odmah posle Đerdapskog jezera i Perućca se po veličini nalazi i Zlatarsko, koje zauzima površinu nešto veću od 7 kvadratnih kilometara.

Odmor na Zlatarskom jezeru

U neposrednoj blizini se nalaze i brojni smeštajni objekti - apartmani u kućama meštana i brvnare, koje je moguće iznajmiti.

Posebno je prijatno ovde boraviti u toku vrelih letnjih meseci. Upravo zato i mnogi iz okolinih mesta dolaze, ne bi li se rashladili u vodi Zlatarskog jezera. Tim pre što tu u toku sezone bude postavljena i pontonska plaža, mada postoji i Vizitorski centar sa svim neophodnim sadržajima.

Osim uživanja u odbojci na pesku, posetiocima se nudi i mogućnost krstarenja Zlatarskim jezerom, što se smatra posebnom atrakcijom.

Što se smeštajnih jedinica tiče, većina ih se nalazi u blizini Nove Varoši, koja je udaljena nešto više od 10 kilometara od samog jezera, mada postoje i objekti koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Zlatarsko jezero Zlatarsko jezero / Foto: Wikimedia/Sing.Rab

Ako odlučite da odmarate upravo ovde, nemojte brinuti za smeštaj, jer nema sumnje da ćete pronaći onaj koji vam odgovara. Postoje i privatne kuće, u okviru kojih je moguće iznajmiti sobu ili apartman, baš u blizini samog jezera.

A što se cena tiče, najam smeštaja na bazi jednog noćenja početkom avgusta iznosi od oko 25 do oko 60 evra za dve odrasle osobe i dvoje dece, početkom avgusta.

No, budući da je ponuda zaista zadovoljavajuća, uvek možete pronaći smeštaj koji vam odgovara i po karakteristikama i po ceni.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    19. jul 2020 | 19:15

    Srbija ima prelijepa mjesta koje treba obavezno posjetit, ovaj virus pravi problem pa se ljudi vise cuvaju nego odmor provode. Dok se smiri ovaj virus, i sam cu da obidjem ta mjesta plus krasne banje koje imaju isto.

  • Mare care

    19. jul 2020 | 18:03

    Xaxaxaxa isti Maldivi, nema razlike uopste...

  • Kinder Jandt

    19. jul 2020 | 17:17

    Slažem se, srpski Maldivi se moraju posetiti! Kao i Karibi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA