≫ 

Zelena oaza sa koje se pruža pogled na ceo grad: Panja Glava omiljeno mesto za odmor i rekreaciju

Panja Glava je uzvišenje sa bujnom četinarskom šumom

  • 0
Panja Glava Foto: Printskrin Instagram/ilhana.stroil

Opština na Limu dobija sve više uređenih prirodnih oaza koje služe za odmor i rekereaciju građana.

U naselju Panja Glava, na predivnoj koti odakle se kao na dlanu vide oba dela Priboja, na svojevrsnom vidikovcu, koji je obrastao borovom šumom, izgrađen je sportski teren za fudbal i košarku, ali postavljen i parkovski mobilijar za najmlađe, kao i klupe za odmor u prirodi.

Gornji deo ovog prigradskog naselja, odnosno krakovi Ulice Partizanski put, ovog leta, revitalizovan sa oko 1300 kvadrata novog asfalta, a asfaltnom masom presvučeno je i novih 140 metara puta, čime se u ovom delu naselja izbegava dosadašnji uspon i stvara mogućnost i kružnog puta za Novi ili Stari Priboj. Sredstva i za ovu investiciju obezbedila je opština Priboj.

Panja Glava je uzvišenje sa bujnom četinarskom šumom.

Ovde su nekada organizovana i skijaška takmičenja, a preko ove kote, žitelji Priboja su svojevremeno i dobili prvi signal nacionalne televizije, TV Beograd, pa RTS, kasnije i mobilnih operatera, a od ovog leta, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, ostvaren je dugogodišnji san mnogih generacija.

Panja Glava Foto: RINA

Panja Glava postala je i istinski vidikovac i mesto za odmor i rekreaciju.

Za ljubitelje prirode i svežeg vazduha, postavljene su klupe i stolovi za odmor, za mališane tu je parkovski mobilijar, a za sportiste i rekreativce izgrađen je i sportski teren, za mali fudbal, košarku, odbojku ili rukomet.

Panja Glava, dosadašnje izletište i predivan vidikovac, sada je kultivisan prostor za odmor, rekreaciju i uživanje.

Lokalna samouprava ovog leta dosta je uradila na putnoj infrastrukturi, ali i za sportiste, rekreativce, ljubitelje prirode.

Video: I Srbija ima roze jezero i na sat vremena je od Beograda

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA