≫ 

Jedno od najlepših srpskih jezera koje i te kako može da zameni more: Da li ste ga posetili?

Dobar provod zagarantovan

  • 12
Borsko jezero foto: printscreen/youtube/RSFranceIDF

Istočna Srbija obiluje prirodnim bogatstvima, u to nema sumnje. Grad Bor je tek nešto više od 220 kilometara udaljen od Beograda, tako da ova destinacija može biti odličan izbor za fenomenalan odmor od gradske vreve.

U podnožju planine Crni vrh, u neposrednoj blizini Bora se nalazi jedno od veštačkih jezera u našoj zemlji.

Odmor na Borskom jezeru 

Borsko jezero je nastalo 1959. godine, a vodom se napaja iz jednog dela sliva Zlotske reke, kao i Macerove reke i rečice Valja Žoni.

Primarno se vode ovog jezera koriste za rad pogona Rudarsko-topioničarskog basena Bor, ali postoje i značajni turistički potencijali.

Prosečna dubina ovog veštačkog jezera je oko 30 metara, dok je naksinalna dubina 52 metra. Borsko jezero zauzima površinu od oko 0,3 km² i nalazi se na nadmroskoj vidini od 438 metara.

Temperatura vode je u toku sezone je taman za kupanje i iznosi oko 26 stepeni.

Smeštaj na Borskom jezeru

Jedna od odličnih opcija za smeštaj je i hotel Jezero, koji je kategorisan sa 4 zvezdice.

Cena smeštaja iznosi između 5.500 i 5.800 dinara, u dvokrevetnoj sobi. Cena varira u zavisnosti od toga koji su dani u sedmici u pitanju. Smeštaj u trokrevetnoj sobi iznosi 7.500 dinara po sobi, u periodu od ponedeljka do četvrtka, odnosno 7.800 od petka do nedelje.

Na sve to treba dodati samo boravišnu taksu i osiguranje u iznosu od 54 RSD po osobi. Doplata po osobi za doručak je 600, a za ručak i večeru po 1.200 dinara. Deca do 6 godina starosti u ovom hotelu borave besplatno, dok je cena umanjena za 50% za mališane uzrasta između 6 i 12 godina.

Borsko jezero foto: printscreen/youtube/RSFranceIDF

Nije zgoreg da napomenemo da se u ovom hotelu nalazi i zatvoreni bazeni, ali i slana soba u sauna, kao i prostor za mnoge sportske aktivnosti.

Naravno da je u ponudi i privatan smeštaj na Borskom jezeru.

Zakup apartmana Plaža, koji su udaljeni samo 20-ak metara od jedne od jezerskih plaža iznosi od 3.600 do 3.800 dinara. U ovom slučaju cena varira u zavisnosti od veličine smeštajne jedinice.

U vili Tatjana je za tri noćenja polovinom avgusta potrebno izdvojiti 150 evra za iznajmljivanje vile, koja nešto više od 500 metara udaljena od jezera.

Za isti broj noćenja u vili Jezerski raj iznajmljivanje cele vikendice košta 210 evra. Borsko jezero se nalazi na oko 800 metara udaljenosti od ovog objekta.

Da li ste možda posetili Borsko jezero?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar.ns

    13. avgust 2020 | 12:29

    Cene iste kao na Brionima,ma dajte ljudi u pamet!

  • Marija

    13. avgust 2020 | 12:25

    Da,prelepo je Jezero.Ali nikom nebih preporucila da se kupa u Jezeru,zato sto svake godine se neko udavi.Zato Ne kupajte se u Jezeru.Znam zasto vam ovo kazem.

  • TuT

    13. avgust 2020 | 13:13

    Bio jednom i ne bih se vratio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA