U Srbiji postoji samo jedan hotel za odrasle, a evo zašto su se preorijentisali na takav koncept

Svi mi volimo decu, ali nekim ljudima je zaista potreban mir

  • 5
hotel premier aqua vrdnik foto: printscreen/youtube/Dragoslav Ulić

Koncept hotela u kojima je dozvoljen boravak samo odraslima, odnosno starijima od 16 ili 18 godina i te kako dobro funkcioniše u svetu. Ali mi živimo na Balkanu i često sa podozrenjem gledamo na sve te novotarije. Tim pre što boravak u jednom takvom hotelu znači da deca nisu dobrodošla, kako neretko takav koncept poslovanja tumače mnogi naši sunarodnici.

Ipak, roditelji čija su deca odrasla odlično znaju da je to sjajna ideja i u tome zaista ne vide ništa loše.

Međutim, naravno da ima i onih koji ljude, koji se odluče za odmor u jednom takvom hotelu karakterišu kao osobe koje ne vole decu ili koje su egoistične i svašta još nešto, iako to zaista nema ama baš nikakve veze sa istinom. Naravno da nikome ne smetaju deca, ali mnogima smetaju deca koju roditelji baš i nisu tako lepo vaspitali, pa svojim ponašanjem ometaju ljude, koji su jednostavno došli da bi se odmorili. I u tome zaista nema ništa loše, koliko god se neko trudio da to prikaže drugačije.

Jedini hotel samo za odrasle u Srbiji

Nedavno smo imali prilike da pročitamo mnogo vrlo ružnih komentara na pitanje jedne gospođe da li postoji hotel u Srbiji, u kome je dozvoljen boravak samo odraslima. I bez obzira na objašnjenja da joj zaista deca ne smetaju, već da prosto želi da se odmori bez buke, njeno pitanje je bilo zasuto mnogim negativnim opaskama.

O tome da za tim zaista nije bilo potrebe, nećemo komentarisati.

Ali smo tragom te vesti otkrili da u našoj zemlji zaista postoji jedan hotel, u kome je dozvoljen boravak samo osobama starijim od 18 godina. I to odličan hotel, koji je ponosni nosilac 5 zvezdica.

Hotel Premier Aqua se nalazi na oko 25 km udaljenosti od Novog Sada i na oko 5 km od manastira Jazak, a iz njega se pruža predivan pogled na Frušku Goru. Uz to, kupanje u termalnoj vodi, kojom su napunjeni bazeni ovog hotela je izuzetno blagotvorno na organizam. Preporučuje se posebno kod oboljenja zglobova, mišića, ali i kod smetnji kao što su umor, stres i osećaj radne nesposobnosti.

- Upravo zbog benefita koje donosi ova termalna voda je u okviru hotela Premier Aqua otvorena jedna od najsavremenijih ordinacija za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu – Aqua Medica centar. Uvek sa ponosom ističemo da je ovaj medicinski centar, u maju 2019. godine, Evropska SPA asocijacija izabrala za najbolji inovativni medicinski SPA centar u Evropi (u konkurenciji 10 evropskih zemalja). Svesni smo da naši gosti zaslužuju najbolje i zato se trudimo da održimo korak sa aktuelnim trendovima u svetu turizma, da pružimo standardizovan kvalitet kako bi se gosti osećali bezbedno, sigurno i zadovoljno – izjavila je za Telegraf Jelena Radivojević, menadžer hotela.

hotel premier aqua vrdnik foto: printscreen/youtube/Dragoslav Ulić

A jedan od takvih trendova, koji je sve više zastupljen širom sveta jeste i koncept hotela za odrasle. Upravo zato smo pitali Jelenu, odakle ideja da hotel Premier Aqua preorjentiše koncept svog poslovanja?

- Hotel Premier Aqua je hotel visoke kategorije (5+) koji svojim gostima garantuje potpuni mir i opuštanje tokom boravka. Kako je voda u bazenima lekovita, u sklopu hotela se nalazi ordinacija za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu, te ljudi kod nas dolaze zbog oporavka i očuvanja zdravlja. Ponudili smo opciju potpunog mira, u vazdušnoj banji, odmor satkan od wellness i zdravstvenih programa posebno kreiranih za opuštanje, relaksaciju i pored toga brigu o zdravlju koja nam je u današnje vreme jako važna. – navela je Jelena.

Sada će verovatno biti onih, koji će reći da je u pitanju kompanija koja ne vodi brigu o deci svojih zaposlenih, pa zato bira ovaj koncept poslovanja. Međutim, to ni u kom slučaju nije istina, u šta nas je uverila i Jelena:

- Svi mi volimo decu i kompanija Promont group je family-friendly kompanija, ali isto tako svesni smo da je neophodno ponuditi gostima što veću mogućnost izbora prilikom odabira usluga.

Pre nego što je menadžment ove kompanije doneo odluku da promeni koncept poslovanja hotela Premier Aqua, svakako su dobro razmislili o svim opcijama. Ipak, osnovni cilj jeste da se gostima omogući najkvalitetnija usluga i mogućnost izbora, a jedan od trendova u hotelijerstvu na svetskom nivou jesu i hoteli koji nude takvu uslugu.

Nije zgoreg da napomenemo i da je ista kompanija u toku prošle godine otvorila hotel Fruške terme, koji je kategorisan sa 4 zvezdice. Upravo taj hotel, koji osim 200 smeštajnih jedinica, sadrži i 8 bazena i savremeno opremljen welness i spa centar su upravo mnogobrojni gosti vrlo brzo okarakterisali kao odličan porodični hotel.

Hotel Premier Aqua se trenutno nalazi u fazi renoviranja, a kako je navela Jelena, završetak radova i proširenje ponude je planirano od septembra meseca.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    10. avgust 2020 | 12:57

    To je za švaleraj. Šta će deca tamo.

  • Mare Mar

    10. avgust 2020 | 12:42

    Ja sam bio u ovom hotelu pre možda dve godine. Ne znam da li je i tada bio hotel samo za odrasle ali sada kada čitam ovaj članak prolazi mi kroz glavu da zaista nije bilo dece. Ali jedne nedelje je došla Bubamara sa svojim sinom koji definitivno nije bio stariji od 16 ...

  • Рј38

    10. avgust 2020 | 14:14

    Леп хотел са "папреним" погледом на предивну Фрушку Гору! Све наведено ми је потребно,али не могу да приуштим себи.....жалосно, 20 км је удаљено од мене,а тако далеко!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA