≫ 

Raj za živce pun u doba korone: Bogutovačka banja beleži rekordnu posećenost

Banja je ponovo oživela!

  • 3
Bogutovačka Banja foto: RINA

Bogutovačka Banja, poznata i kao "raj za živce" ili neuro banja , ušuškana na obroncima planine Troglav na dvadesetak kilometara jugozapadno od Kraljeva, ovog leta beleži mnogo veću posećenost nego prethodnih godina. Korona virus u ovu oazu za nerbe doveo je nove, ali i vratio stare goste.

- Znali smo da je interesovanje za boravak u Bogutovačkoj Banji veliko, kako kod naših gostiju tako i onih iz inostranstva. Međutim, i kad je banja počela sa radom i gosti i mi smo strepeli da ne dođe do zaraze, iako smo preduzeli sve epidemiološke mere da predupredimo neželjene posledice. Svakodnevno smo vršili potrebne dezinfekciju objekta, ulaznih vrata, prostora oko zgrade i kupatila kako bi zaštitili zdravlje gostiju što nam je bilo najvažnije - kaže Marjan Banjanac jedan od zakupaca kupatila u Bogutovačkoj Banji.

Ovu turističku sezonu dočekala je u mnogo lepšem ruhu nego svih pet prethodnih godina. U zakup je uzeto zapušteno i oronulo banjsko kupatilo, za kratko vreme urađena je potpuna rekonstrukcija i ženskog i muškog kupatila što je omogućilo odlilne uslove za kupanje i lečenje gostiju.

Bogutovačka Banja foto: RINA

Pored mera na održavanju higijene u objektu i njegovom okruženju, kao i dezinfekciji, dobrim rasporedom i povećanim brojem ulazaka u bazen u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni obezbeđena je fizička distanca korisnika i u bazenu.

- Zahvaljujući svim preduzetim merama od početka sezone sve do sada nismo imali nijednog inficiranog gosta čime se ponosimo i što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. U svemu tome gosti su pokazali veliku disciplinu i i spremnost za saradnju. Koliko znam, nemamo obolelih ni među meštanima. To je najbolja reklama i preporuka za ubuduće i dolazak novih gostiju - zadovoljno ističe Marjan Banjanac.

Zbog epidemije korona virusa tokom proleća i leta u čuvenom ,,raju za živce“, nije bilo gostiju iz inostranstva ali ako situacija dozvoli u septembru se očekuje njihova velika poseta. Interesovanje je iznad svih očekivanja.

banja

Video: Ne znate gde ćete na letovanje: Otkrivamo vam skrivene lepote srpskih mora

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posetilac

    10. avgust 2020 | 17:25

    Pitam se kako li je bilo prethodnih godina, ako vam je ove godine puno?! A što se tiče bazena, to vam je ubedljivo najskuplji bazen u Srbiji. Dva puta dnevno po 20 minuta provedenih u njemu košta verovali ili ne 400 din. Da dobro ste pročitali 2x20 minuta = 400 din. Dok takođe prirodna lekivita voda, koja se inače ne sme privatizovati, u drugim banjama košta 200-300 din za ceo dan.

  • Mirko

    10. avgust 2020 | 18:02

    E vala posle korone nam svima treba banja za živce. Ova godina je paklena, svašta smo preturili preko glave i veći deo proveli zatvoreni. Dobra ideja. Probaću da rezervišem pod hitno, i to i mms auto, pa da već sledeće nedelje odem u banju. Upravo to mi treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA