≫ 

Nekultura u Stopića pećini: Domaći turisti počeli da bacaju novčanice za sreću, pa napravili smeće

Misle da će im to doneti sreću

  • 9
Stopića pećina Stopića pećina / foto: RINA

Najposećeniji turistički lokalitet u Srbiji, Stopića pećina koja se nalazi na planini Zlatibor, i ove godine uprkos korona virusu beleži veliki broj posetilaca.

Ipak, veliki broj posetilaca sa sobom donosi i neke neprijatne situacije.

Naime, u delu pećine u koji se sliva Trnovski potok posetioci su počeli da bacaju novčanice misleći da će im to doneti sreću.

Stopica pećina, odraz našeg sujeverja ili naše (ne)kulture! 😡Posted by UŽICE - OGLASNA TABLA on Sunday, September 13, 2020

Tako se zbog sujeverja u potoku trenutno nalazi veliki broj novčanica od 10, 20, pa čak i 100 dinara koje su trenutno ništa više nego obično smeće.

Nadležni su napisali obaveštenje da se ovako nešto strogo zabranjuje, a svako ko bude uhvaćen da baca novčanice "za sreću" moraće da trpi zakonske posledice.

Međutim, ima i onih koji ne smatraju da rade ništa loše.

- Fontana di Trevi u Rimu. Tamo vam sujeverje ne smeta? - bio je jedan od komentara na Fejsbuku.

- Ovo je prirodni fenomen koji se ne sme oštetiti. Kade su jako osetljive i kada bi se svako malo čistile od ovog smeća biće bi oštećenje - objasnio je drugi komentator.

Video: Radmila očistila obalu Drine i prenela važnu poruku svima nama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    14. septembar 2020 | 11:41

    Sada je jasnije zašto srpske turiste ne vole u okolnim zemljama, nedostatak opšte kulture, prlja i zagađuje ostavlja đubre za sobom o malim i velikim nuždama da ne pričamo u prirodi gde su bili i gde su još uvek neki širom Srbije, ako slučajno skreneš sa stazice čeka te nagazna mina turiste koji se tu olakšao, još ako ima čist i bistar potok ili neka voda, jezero, rečica taman da se operu kola...

  • Sejn

    14. septembar 2020 | 12:02

    Bio u subotu i video ovo. Skandal! To ne može da se očisti i lopatama da se skuplja kao u veštačkim fontanama. Šta je sledeće? Katanci na bigrenim kadama kao simbol večne ljubavi.? Majko Božja sačuvaj nas od nas samih.

  • djape

    14. septembar 2020 | 13:01

    Sta zna srbin sta je kultura. Pa ne mrzi nas ceo svet za dzabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA