≫ 

Banja Ždrelo - odmor za dušu i telo: Super destinacija za vikend odmor ove jeseni u Srbiji

Sastav termalnih izvora prijaće svima koji imaju probleme sa kožom i kostima

  • 16
Banja Ždrelo, foto screenshot Youtube Banja Ždrelo, foto screenshot Youtube

Ako ovog leta nigde niste otputovali zbog situacije sa korona virusom, a želite da provedete divan vikend u Srbiji, neka vaš izbor bude Banja Ždrelo. Nalazi se u Istočnoj Srbiji, kod Petrovca na Mlavi, u podnožju Homoljskih planina. Udaljena je od Beograda svega 130 kilometara, a put je prilično dobar, pa možete da stignete za dva sata, i to ako usput stanete da popijete kaficu u nekom od lokalnih restorana.

S obzirom na to da je Banja Ždrelo relativno mlada, nije dovoljno turistički razvijena, ali smeštaj možete da nađete već po ceni od 1.500 dinara po osobi za noć. U samom banjskom kompleksu, gde se nalaze otvoreni i zatvoreni bazeni, SPA i wellnes centar, iznajmljivanje sobe je duplo skuplje, ali je uračunat i čuveni homoljski doručak.

Dnevna karta za brčkanje u bazenima sa lekovitom vodom košta 900 dinara, a ako želite da priuštite sebi i wellness ugođaj (saunu, parno kupatilo, slanu sobu i “tropsku kišu”) trebalo bi da izdvojite još 500 dinara.

 
 
 
View this post on Instagram
Laku noć iz #spahotelbanjazdrelo 🌠💫📸 ▪︎▪︎ #banjazdrelo #terme #spahotel #termalnavoda #lakunocA post shared by Banja Ždrelo (@banjazdrelo9) on

Savršena za kožu i kosti

Termomineralna vodakoja se nalazi u Banji Ždrelo je  izuzetnog hemijskog sastava. Voda dolazi sa dubine od 180 metara, njena temperatura prelazi 80℃elzijusa, ali kako prolazi kroz hladne slojeve zemlje, do površine postiže i zadržava konstantnu temepraturu od 40℃elzijusa.

Idealna je za lečenje kožnih bolesti - ekcema i psorijaze, prija osobama koje pate od reumatizma, kao i onima koji su imali prelom kostiju. Plivanje u bazenima napunjenim banjskom vodom preporučljivo je posle hiruških intervencija na koštanom sistemu. Najzad, ohlađena voda prija osobama koje pate od gastritisa.

Pored toga što možete da uživate u bazenima napunjenim lekovitom vodom, u Banji Ždrelo možete da odigrate partiju malog fudbala ili košarke.

Izleti

U blizini Banje Ždrelo nalaze se kulturno-istorijski spomenici homoljskog kraja, kao i manastiri. Posebno je poznat manastir Gornjak koji datira s kraja 14. Veka.

Gornjak je zadužbina kneza Lazara Hrebeljanovića, a u blizini se nalaze i ostaci srednjevekovnih crkava Mitropolija, Reskovica, Blagoveštenje i manastir Vitovnica koje možete obići u pratnji turističkog vodiča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤮🤮🤮

    25. oktobar 2020 | 19:31

    Lepo na slikama kada odes ceka te haos. Od svlacionica do plocica kojih pola nema prljavo sacuvaj boze !!!!

  • Jax

    25. oktobar 2020 | 19:43

    Preskupo je, vikendom još veće cene. Usluga nikakva, prljavo i ne održava se higijenski. Nekad bude gužva da ljudi sede jedni drugima na glavi.

  • zac

    25. oktobar 2020 | 20:25

    Mozda je voda lekovita ali neurednost je na svakom koraku i mnogo lose uradjena za odmor pacijenaata,preskupo je za sve sto nude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA