Nove staze su spremne, a gondola na Kopaoniku uskoro startuje

Nove staze na Kopaoniku su već spremne, a direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika potvrđuje da se na Kopaoniku završava istorijski važan projekat

  • 3
Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije

Rekorda posećenost tokom leta bila je podsticaj da se Skijališta Srbije pripreme za predstojeću zimsku sezonu. Nove staze na Kopaoniku su već spremne, a direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika potvrđuje da se na Kopaoniku završava istorijski važan projekat za srpski turizam, gondola od Brzeća do Malog Karamana.

  • Šta ste pripremili novo za predstojeću ski sezonu?

Sa ponosom ističemo da ove godine završavamo jedan od najvažnijih projekata za srpski turizam. Gondola koja će povezivati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika je za nas, a i za Srbiju veoma važna investicija. Doprineće razvoju podnožja ove planine i rasteretiće centar skijališta, ali i smanji broj vozila. Ove zime će Kopaonik dobiti čak četiri nove staze. Skijaši bi rekli ,,pravi raj za skijanje”.

Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije
  • Popusti i pretprodaja putem web shopa je startovala. Šta ste nam pripremili?

Pretprodaja ski karata počela je 15. novembra sa popustom od 15 posto i to za period od 15. do 30. novembra. Nastavak popusta od 10 posto je od 1. do 10 decembra, a nakon ovog perioda, skijaši će samo putem web shopa do kraja sezone moći da kupuju karte sa popustom od 5 posto. Ovi popusti važe samo za online kupovinu.

Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije
  • Da li ste menjali cenovnik u odnosu na prošlu godinu?

Primenjujemo cenovnik koji je usvojen još 2018. godine i cene ski karata nećemo menjati i pored velikih investicionih ulaganja. Novina ove sezone je da nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i to da će skijaši koji kupe čuvenu kartu ,,10 u sezoni” imati mogućnost da koriste i za noćne staze, što do sada nije bilo moguće sa ovom kartom.

Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije
  • Skijališta Srbije unapredila su sistem za kontrolu karata na Staroj planini i Torniku, a ove godine je na red došao Kopaonik. Šta ovaj sistem omogućava?

Ovaj sistem olakšava prolaz skijaša i značajno poboljšava kontrolu i korišćenje ski karata. Pogodnost je i najsavremenija platforma za online kupovinu, a reč je o beskontaktnom preuzimanju ski karata aparata tzv. pickup box-ova. Korisnici svoju kartu zadržavaju i mogu da je koriste tokom više sezona, ali i da dokupe dodatne dane skijanja.

Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije
  • Šta će značiti organizacija Evropa kupa 2021. godine za našu zemlju i Kopaonik kao domaćina?

Poverenje koje nam je ukazala Međunarodna skijaška organizacija, kao domaćinu značajnog sportskog događaja je veliko priznanje za naš trud i rad. Evropa kup je jedno od najprestižnijih takmičenja i ponosan sam što će Srbija, odnosno Kopaonik biti domaćin najboljim evropskim skijašicama. Ski centar Kopaonik organizacijom, uređenošću i skijaškim kapacitetima dostigao je najviši nivo kao turistička, ali i sportska destinacija, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih. Tamičenje će se održati na Kopaoniku u februaru 2021. godine, a Srbija će prvi put posle 1984. godine okupiti najbolje skijašice Evrope u disciplinama slalom i veleslalom.

Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije
  • Da li ste spremni da se prilagodite svim epidemiološkim merama?

Kao odgovorno javno preduzeće Skijališta Srbije preduzimaju sve preporučene mere.  Rukavice se podrazumevaju, a maske i bandane biće obavezne prilikom ukrcavanja na žičare. Verujemo da ćemo zajedno sa svim korisnicima usluga uživati u predstojećoj zimskoj sezoni.

  • Kada počinje ski sezona?

Ski opening na Kopaoniku smo planirali za prvi vikend u decembru, pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole ili da temperatura bude u neophodnom minusu da pravimo sneg. Skijališta su spremna!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    18. novembar 2020 | 18:03

    Sram te bilo...cenovnike ski karata necete menjati, treba da pojeftini zbog situacije,ski pass nam je najskuplji u evropi

  • Zvele

    18. novembar 2020 | 23:16

    Tamo nema korone a pitam državne organe .Dokle na Kopaoniku rade kafane kafići i sve ostalo......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA