Srbija na vrhu Forbsove liste top destinacija: "Srpske banje svetske klase su idealne za odmor"

"Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju", piše čuveni magazin Forbs.

  • 4
foto Pixabay Planina Rtanj, foto Pixabay

- Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor - piše autor teksta.

Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije. Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

- Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića - piše Forbs.

Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali vakcina o kojoj se sve više priča podigla je raspoloženje turista širom sveta. Zato je i magazin „Forbs“ dao preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija. Za turiste koji su već obišli predele zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta.

Sve one obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com. U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrem

    26. novembar 2020 | 13:18

    Vrnjacka banja! ❤💪🍷moja kuca, moj zavicaj,gde se svski gost rado vraca,najlepse mesto na svetu!,zato sto smo naj, naj u svakom poglesu simply the best !

  • marakuja

    26. novembar 2020 | 12:27

    Dobra šala.

  • Margo

    26. novembar 2020 | 12:20

    VRUJCI❤ Centar univerzuma, i najlepše mesto na svetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA