Mišelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021. zbog pandemije korona virusa

Ništa od Mišelina ove godine

  • 0
Mišelinova zvezdica, restoran, hrana

foto: pixabay.com

Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič MICHELIN je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji. 

Epidemiološka situacija, koja se poslednjih nedelja drastično pogoršala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora MICHELIN Vodiča. Zbog toga, Vodič MICHELIN mora da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu.

- Zbog pandemije COVID-19, objavljivanje MICHELIN-ovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo - rekao je Gvendal Poullennec, međunarodni direktor Vodiča MICHELIN - Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu.

Otkrivanje restorana po izboru MICHELIN-a nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi  - u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazavana pandemijom Covid-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Vodič MICHELIN ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima. Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA