≫ 

Koliko nam je u proseku potrebno novca za skijanje na Kopaoniku?

Što više prijatelja pozovete, cena će vam biti povoljnija

  • 10
Kopaonik Foto: Skijališta Srbije

Jedan od četiri skijaška centra u našoj zemlji sa opravdanim razlogom nosi epitet najboljeg, ali i najkvalitetnije opremljenog. Ipak, da li to znači da je i najskuplji ili ne, primarno zavisi od toga da li želite da budete smešteni u samom centru Kopaonika ili vam neće predstavljati problem da to bude i van centra.

No, bilo kako bilo, ne može se osporiti da su cene na ovoj planini više nego na ostalima, pa ko voli nek’izvoli.

Cene smeštaja na Kopaoniku

Ako ste za neku povoljniju varijantu, onda bi svakako trebalo da potražite smeštaj u vikend naselju. Tamo postoje brojne privatne kuće, u okviru kojih vlasnici nude zainteresovanima mogućnost da iznajme apartmane. Cena je svakako povoljnija od cene smeštaja u hotelima, koji se nalaze u centru skijališta.

U zavisnosti od toga koji smeštajni objekat u vikend naselju budete odabrali, možete računati da vas od centra Kopanika deli između 3 i 6 kilometara.

U toku leta je ovde moguće pronaći smeštaj za oko 3.000 dinara za noćenje, dok su cene u toku zimske sezone u istoj toj kući dva ili tri puta više. Dakle, pod pretpostavkom da je cena iznajmljivanja 6.000 dinara po noći, to znači da vam je za najam apartmana za 7 noćenja potrebno tačno 42.000 dinara.

Kopaonik Foto: Skijališta Srbije

Dobra vest je da u ovom apartmanu može da boravi do 6 osoba.

Pod pretpostavkom da imate opremu za skijanje, ne zaboravite da je cena ski pasa za ovu sezonu na Kopaoniku od 15.070. do 16.310 za 6 dana. Po osobi, naravno.

Naravno da svemu ovome treba dodati i cenu prevoza do Kopaonika i nazad. Ali uz sve to ne treba zaboraviti ni na cenu ishrane. Sve i da odlučite da kuvate u apartmanu svih 7 ili 8 dana, to će vas naravno koštati.

A kada sve navedeno budete stavili na papir i sabrali, shvatićete zbog čega se Kopaonik ipak smatra planinom za turiste sa dubljim džepom.

(Aleskandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali

    20. decembar 2020 | 21:19

    Bolje kazite da sirotinja, nas 90% nema tamo sta da trazi..

  • Tony

    20. decembar 2020 | 22:10

    Kopaonik je velika seljana,da je sve dzabe Ne HVALA

  • Aaaaaassss

    20. decembar 2020 | 21:11

    Malopre sam gledao neku devojku na instagramu kaze da 80k min po osobi.Trazi sponzora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA