≫ 

Na ovim planinama u Srbiji uživaćete u zimskim čarolijama: Odmor bez gužve i paprenih cena

Ako ste u dilemi gde da provedete vikend ili zimski odmor, evo nekih predloga o kojima vredi razmisliti

  • 0
Divčibare Foto: Youtube/Printscreen/Marko

Sve i da jeste istinski ljubitelj Zlatibora i Kopaonika, u ovom periodu godine mnogi koji su željni mira teže da pronađu kutak za sebe, u kome će moći sa svojom porodicom da uživaju, a da ih to ujedno i ne košta mnogo.

Iako nema nikakvog spora da su Kopaonik i Zlatibor izuzetno atraktivne destinacije, ljubitelji pravog odmora, koji podrazumeva odsustvo gužve, tamo ne mogu baš da uživaju.

Na svu sreću, u našoj zemlji postoje brojne vrlo interesantne planine, na kojima se podjednako lepo može provesti, a za mnogo manje novca.

Planina Maljen

Divčibare je gradsko naselje koje se nalazi na planini Maljen kad Valjeva i oko 110 km je udaljeno od Beograda. Izuzetno je atraktivno za stanovnike glavnog grada.

Ne samo da će na Divčibarama posetioci uživati u miru, nego će imati priliku i da upoznaju okolinu planine Maljen, ali i da skijaju, ako to žele.

Pored toga što je niža cena smeštaja nego na Kopaoniku i Zlatiboru, svakako da su i cene hrane i pića na Divčibarama niže, što ovu destinaciju čini naročito rado posećenom i to primarno od strane stanovnika glavnog grada.

Divčibare, Maljen Foto: Bojana Krstić

Dostupni su restorani, u kojima se mogu isprobati specijaliteti lokalne kuhinje, a mnogi vlasnici privatnog smeštaja nude gostima i opciju organizovane pansionske ishrane u tim restoranima.

Planina Zlatar

Ovo je još jedna planina, koja ne uspeva da se izbori za primat, iako bi trebalo. Nalazi se u jugozapadnom delu naše zemlje, a u njenoj neposrednoj blizini su i reke Bistrica, Uvac i Mileševka.

Na Zlataru se nalazi ski staza duga 800 m, kao i ski lift, čija je dužina 420m.

Nova Varoš, Zlatar, sneg Foto: Tanjug/Rade Prelić

U blizini je i kanjon reke Uvac, koji je posebno interesantan. Iako se Zlatar smatra vrlo važnim regionom naše zemlje, on još uvek uspeva da u velikoj meri očuva svoju autentičnost. I upravo u tome i leži njegova lepota.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA