≫ 

Lepotica zapadne Srbije: Zbog čega je Mokra Gora jedna od najpopularnijih turističkih destinacija

Kada jednom posetite ovo mesto, sigurno ćete se vratiti

  • 1
Mokra Gora Foto: RINA

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji nalazi se na krajnjem zapadu Zapadu Srbije okružena planinama Zlatibor i Tara. Živopisna Mokra Gora u korona godini oborila je sve rekorde posećenosti, a sadržaji koji privlače posetioce upravo u ovaj kraj su mnogobrojni.

Turističko naselje Drvengrad na Mokroj Gori već na samom ulazu oduzima dah, ulicama Mećavnika uzbudljivo je šetati u bilo koje doba godine jer nudi brojne sadržaje za nezaboravni odmor, radni boravak ali i jednodnevnu posetu.

- Stvarno ne treba žaliti ništa kada je ovakva lepota u pitanju. Prelepo je mesto, ja volim prirodu, jako mi je se svidelo i verujem da ću se ubrzo ponovo vrati na ovu nestvarnu lepotu - rekao je jedan od posetilaca Mokre Gore.

Oni koji se odluče da ovde provedu odmor mogu izabrati jednu od četrdeset drvenih kućica. Na Mećavniku ne postoje dve iste sobe, a posetiocima su dostupni u brojni drugi sadržaji.

A na samo sedam kilometara od ovog kompleksa, na 1200 metara nadmorske visine nalazi se skijalište Iver poznato po stazi za vrhunske skijaše, ali isto tako i za one koji su prvi put stali na skije.

- Skijalište Iver pruža plavu stazu koja se nalazi sa druge strane i dostupna je početnicima gde i imamo organizovane ski školice instruktore za sve izraste koji se prvi put susreću sa ovim sportom odavde odlaze kao profesionalci - Jelica Kuburović.

Voz Nostalgija jedan je od simbola turističke ponude na Mokroj Gori, koji prolazi kroz jedinstvene pejzaže prelepog kraja.

Mokra Gora Skijalište na Mokroj Gori - Foto: RINA

- Vožnja vozom kreće sa polazne stanice Mokra Gora traje oko dva ipo sata, ide se do Šargan Vitasi, i po povratku garnitura se vraća istom trasom i putnici imaju priliku da pristanu na jednom o pet vidikovaca i sagledaju sve lepote prirode ovog kraja - Aleksandra Milenković upravnik muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica.

Mokra Gora i Mećavanik sigurno su jedinstvena mesta u Srbiji, a kada dođete na ovo čarobno mesto sigurno ćete se vratiti.

Video: Od pogleda s njih svi se zaljube u Srbiju: Ovo su najlepši vidikovci naše zemlje

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA