Verica je napravila rajski vrt podno planine Vujan: U njenoj bašti uspeva sve, od muškatli do banana

Bašta ove vredne domaćice ukrašena je raznim egzotičnim cvećem, od kog nije sve karakteristično za naše krajeve

  • 7
foro RINA foto RINA

Verica Belić je u selu Bečanj podno Vujna napravila pravi rajski vrt, u kom cvetaju i rastu i one biljke koje nisu tipične za naše podneblje.

Njeno dvorište je jedno od najlepših u tom kraju i puno je rastinja raznih veličina i boja.

Verica je uspela da u svom dvorištu napravi malu botaničku baštu kojoj se svi dive.

- Ni sama ne znam koliko vrsta biljaka ovde imam, od najstarijih muškatli, preko banane, kaktusa, tropskog lijandera, ali ono što je važno sve se "primilo" ovde ispod Vujna - kaže Verica za RINU.

- Poseban recept za domaćice nemam, osim da svojim biljkama posvećujem mnogo pažnje. Radim u vrtu uz muziku, to me opušta i tako dobijam dobar rezutat.

Ova žena vrednih ruku kaže da je za većinu biljaka važno da im se posveti vreme i da znate šta im je potrebno i kako ih gajiti. 

Verica je ljubav prema cveću dobila u nasleđe, a da bi sve izgledalo ovako nestvarno velikim delom su zaslužni i njeni najbliži.

- Lijanderi, kaktusi, oni nisu toliko zahtevni, nije im potrebno mnogo vode, ali svakako moraju zimi da se sačuvaju. Sinovi i muž mi pomažu da ih unesemo i sklonimo na sigurno. Svaki cvet, svaku ružu koju sam dobila od svoje dece, supruga i prijatelja sadila sam u ovo dvorište, sve se primilo i sve je gajeno sa mnogo ljubavi. Verujem da te ljubavi nema, da ne bi ovako izgledalo - istakla je Verica.

Od ove vredne žene i komšinice imaju šta da nauče i pričaju da im je uzor. Posebno ističu to što kod Verice mogu naći i pelcere od retkih vrsta cveća koje teže uspeva u ovim krajevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    14. jun 2021 | 16:23

    Becanj ispod Vujna. Ako je to Vujan u opštini Gornji Milanovac, nije mi poznato da ima mesto pod tim imenom?

  • Novinari

    14. jun 2021 | 16:36

    SVI novinari u Srbiji pišu samo mesto a NE i Opstinu.Pa i VI.ZASTO???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA