Počinju večernje posete Resavskoj pećini: Speleološki biser Srbije čeka turiste

Resavska pećina jedno je od najlepših prirodnih bogatstava Srbije

  • 0
Resavska pećina Foto: Pixabay.com

Resavsku pećinu kod Despotovca, najposećeniju pećinu Srbije, vikendom poseti 1.000 turista, uglavnom pojedinačno, ali se vraćaju i organizovane posete, rekla je danas Tanjugu direktorka Javnog preduzeća "Resavska Pećina" Ana Bogdanović - Nešić.

Ona je navela da preovlađuju porodične posete, ali se vraćaju i organizovane grupe preko poznatih turističkih agencija koje dugi niz godina sarađuju s "Resavskom pećinom".

- Spremno smo dočekali turiste, završili smo sve radove na Resavskoj pećini i Lisinama - istakla je Bogdanović Nešićeva i dodala da je Resavska pećina prešla na rad po letnjem periodu i sada je otvorena od 9.00 do 20 sati, a poslednji ulazak u pećinu i razgledanje je u 19 sati.

Ona je dodala de je JP "Resavska pećina" učestovala na Sajmu domaćeg turizma "Upoznaj Srbiju", ovog meseca u Beogradu i Novom Sadu, i uz Resavsku pećinu i Hidrokompleks Lisine predstavili srednjovekovni manastir Manasiju kod Despotovca, Muzej ugljarstva u Senjskom rudniku, smeštajne kapacitete i ugostiteljske objekte na teritioriji opštine Despotovac.

Resavska pećina jedno je od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju speleolozi tvrde da je speleološki biser pod zemljom, a za turiste je otvorena 1972.godine.

Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara. Pre pandemije korona virusa, godišnje je posećivalo oko 70.000 turista, uglavnom školskih ekskurzija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA