Biram srcem, biram Đerdap i Golubačku tvrđavu

Izaberite Golubac, preporuka je Turističke organizacije Srbije za ovo leto

  • 13
Tvrdjava Golubački grad, Golubac Foto: Turistička organizacija Srbije

Ova destinacija sve je popularnija, a nalazi se u Braničevskom okrugu, kod same granice sa Rumunijom, i deo je Nacionalnog parka Đerdap.

Turističke potencijale ovog kraja u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista, od kojih je oko 130 hiljada videlo tvrđavu Golubački grad. Ova podunavska Opština osim Golubačke tvrđave, tokom leta nudi sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.

dunav, lepenski vir Foto: Oksana Skendžić

Zašto je Golubačka tvrđava vase odredište ovog leta?

Srpski dragulj Dunava star je više od 6 vekova, nakon rekonstrukcije ponovo prima posetioce da dožive jedan od najlepših pogleda na Dunav. Ova prostorna, istorijska i prirodna celina ujedno je i spomenik kulture važan ne samo za Srbiju, već i celu Evropu.

Poseta tvrđavi idealna je prilika da saznajte ko je sve kroz istoriju osvajao i prisvajao veličanstvenu Golubačku tvrđavu, a koje legende Golupčani rado prepričavaju.

Djerdap, Dunav, selfie, aktivni odmor, veliki strbac Foto: Marko Nikolić

Na dunavskoj teresi na Đerdapu, nalazi se jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta Srbije. Neka se Lepenski vir ovog leta nađe i na vašem planu putovanja.

Dunav , danube , reka , river , djerdap , national park Foto: Luka Šarac

Na desnoj obali Dunava, od Golubačke tvrđave do antičkog utvrđenja Diana, kriju se klisure, kanjoni, rečne kotline i preko 1000 pećina nesvakidašnje lepote koja zadivljuje i pleni. Na preko 63.000 hektara biljnog i životinjskog bogastva neprocenjive vrednosti i lepote, prostire se Nacionalni park Đerdap, poznat i kao Gvozdena kapija Dunava.

dunav, lepenski vir Foto: Oksana Skendžić

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    25. jun 2021 | 10:26

    Golubac, Milanovac, Tekija i Kladovo su biseri Đerdapa. Dunav, prelepe uređene plaže, ko jednom dođe sigurno se vraća ponovo.

  • Peka

    25. jun 2021 | 11:46

    Jeste. Golubacka tvrđava je prelepa. Smeta samo previsoka cena ulaznica i pratećih sadržaja.

  • Dragan petrovic

    25. jun 2021 | 11:22

    Obišao sam Đerdap prošli vikend uživao sam u lepoti i čistoći.preporuka obiđete i nećete nikad pokajati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA