Borkovačko jezero - biser Srema: Oaza za pecaroše i ljubitelje noćnog kupanja

U blizini Rume nalazi se jezero na kome možete uživati i u kupanju i u pecanju, ali i u šetnji

  • 2
Borkovačko jezero Foto: screenshot/Youtube/Agro TV Srbija

Odgovoran odnos prema prirodi i želja da uživate u njenoj lepoti, sasvim su dovoljni da biste posetili Borkovačko jezero.

Odmah morate znati da se ovo jezero ne nalazi pod nadzorom komunalnih službi, te da se od svih posetilaca očekuje da rasklone iza sebe. Tačnije, da se ponašaju kao da su kod svoje kuće, te da prostor oko jezera ostave čistim.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ksenija Đurić (@city_girl990)

Oko 2 kilometra deli Borkovačko jezero i Rumu. Na oko 20 kilometara udaljenosti se nalazi Sremska Mitrovica, na oko 40 Novi Sad, dok je Beograd udaljen 60-ak kilometara.

Odmor na Borkovačkom jezeru

Iako se u blizini nalaze i padine Fruške Gore i grad Ruma, mnogi žele baš da budu smešteni u blizini ovog jezera. Na svu sreću i to je moguće, iako Borkovačko jezero važi za pravu oazu.

Što se smeštaja tiče, na jezeru postoji ekološki Akva kamp, koji nudi smeštaj u kućicama na vodi. U blizini je i hotel, koji je okarakterisan kao smeštaj sa tri zvezdice i nudi brojne sadržaje gostima.

Zabava za sve

Bez obzira na to da li ste ljubitelj ribolova ili ne, na Borkovačkom jezeru možete uživati i u kupanju. Prosečna temperatura vode u toku najtoplijeg perioda godine je blizu 30 stepeni.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Helena Grbic (@stakakogod)

Na jezeru postoje i lepo uređene plaže, sa tuševima, ali i ostalim pratećim sadržajima, neophodnim za ugodan boravak.

U blizini postoje i bazeni, na kojima je moguće čak i noćno kupanje, što je posebna atrakcija.

Pecanje na Borkovačkom jezeru

Raj za ribolovce iz okoline, ali i iz cele zemlje, pa čak i iz zemalja okruženja, Borkovačko jezero je vrlo bogato ribljim fondom.

Osim smuđa, šarana i soma, ovde je moguće upecati i babuške, ali i vrstu poznatu kao američki somić, kao i druge vrste ribe.

Posebno su interesantna dva pravila koja ribolovci moraju da poštuju ukoliko žele da u svom hobiju uživaju na ovom jezeru.

Prvo je da u toku noći ne smeju ići na pecanje, jer je na Borkovačkom jezeru zabranjen noćni ribolov.

Drugo je možda još zanimljivije. Ukoliko se dogodi da ulove ribu čija težina prelazi 8 kilograma, njihova je obaveza da je vrate nazad u jezero.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    29. jun 2021 | 16:08

    Ubrzo će ga "građani" svesti na baruštinu.

  • Ivan Đisalov

    30. jun 2021 | 15:01

    Pre 20-30 godina možda je bilo tako kako je autor napisao. Sada je skoro sve suprotno (uništeno). Dođite i uverite se. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA