Zlatibor moderni planinski centar svetskog nivoa

Zlatibor je planina u Zapadnoj Srbiji koja se proteklih nekoliko godina najviše razvija. On je gord i mio, nežan i romantičan, a kad zatreba ume da bude gord i snažan

  • 1
Zlatibor planina, selo, seoski turizam, priroda lepota pejzaž

Foto: Shutterstock

Zlatibor je naše blago i na sreću on konačno dobija sve ono što zaslužuje.

Zlatibor smeštaj se sve više razvija i dobija okvire svetski poznatih turističkih centara te danas na njemu možete pronaći smeštaj dostojan kraljeva.

Prepoznati potencijali za nekoliko godina će nesumnjivo od Zlatibora stvoriti modernu i luksuznu turističku destinaciju.

Iako je Zlatibor nekada bio isključivo planinski centar zbog svoje idealne nadmorske visine od 1100m i blagotvorne klime danas je zbog uloženog truda i rada na razvoju turizma, Zlatibor podjednako posećen tokom sva četiri godišnja doba.

U prilog visokoj posećenosti ide i napor opštine Čajetina da izgradi i održava puteve koji vode do Zlatibora.

Od Beograda do Zlatibora potrebno vam je nekih 3 do 4 sata vožnje u zavisnosti od toga da li putujete starom ibarskom magistralom ili novim autoputem Miloš Veliki.

Udaljenost i brzina dolaska na Zlatibor iz glavnog grada značajno će se smanjiti kada se završi i drugi deo planiranog autoputa.

No, čak i da se putuje 12 sati, Zlatibor je toga vredan.

Veliki broj autobuskih i kombi prevoznika ima povoljne transfere od Beograda, ali i drugih gradova Srbije.

Ono što je nemoguće ne primetiti jeste da se Zlatibor menja iz godine u godinu, pa možda čak i iz sezone u sezonu.

Čini se skoro pa svakodnevno dobija novo lice i poneku novinu vrednu pažnje.

Oni koji su Zlatibor posećivali početkom XXI veka verovatno danas ne bi prepoznali da se nalaze na istoj destinaciji.

Nekada je postojao centar, nekoliko ski staza i planinskih centara, jezero, hoteli u državnoj ili društvenoj svojini i tek nekoliko privatnih smeštajnih kapaciteta.

Danas, moglo bi se reći na Zlatiboru nema šta nema.

Od velikog broja atraktivnosti, radnjica gotovo svih delatnosti i sadržaja do Zlatibor smeštaj kapaciteta svih mogućih kategorizacija.

Ipak, jedno se nikada neće promeniti - Zlatibor i dalje grli sve svoje posetioce, uvija ih svojim nežnim, a čistim, planinskim vazduhom, hrani najlepših gurmanlucima i domaćim proizvodima i oblači u boje ljubavi i zadovoljstva.

Veoma nam je drago što je potencijal Zlatibora konačno uočen i što se planski radi na sprovođenju plana urbanizacije i aktiviranja lokalnog stanovništva u razvoj čitavog Zlatiborskog okruga.

Ceo centralni deo Zlatiborskog turističkog mesta dobio je sasvim novi, moderan i veoma praktičan izgled.

Nema te osobe koja se neće oduševiti šetnjom oko fenomenalno uređenog jezera sa mnoštvom kanti za otpatke i klupica za odmor uz tradicionalnu ili klasičnu muziku i etno hologramske prizore.

Veliki izbor kioska sa hranom gde bukvalno ima za svakoga ponešto od krofni, knedli, vafla preko tornado krompira, komplet lepinje, pljeskavica i neizostavnog palačinka od pola metra kao i ugostiteljskih objekata daje vam mogućnost slobodnog izbora.

Gostilje

Foto: Shutterstock

Ne zaboravite na Zlatiboru ne tražite palačinku već palačinak!

Nešto malo izvan cele gungule u centru koja je opet napominjemo fantastično isplanirana i odrađena sa podnim grejanjem na šetalištu, možete uživati u lepim borovim šumama i šetnji kroz iste.

Imate osećaj kao da sa koncerta najboljih izvođača za samo dva minuta koračate magičnim predelima netaknute prirode.

Opština se ozbiljno bavi i ekologijom i očuvanjem čistoće te na Zlatiboru retko da možete videti komadić smeća na ulici ili livadi i šumi.

Sve je nekako savršeno usklađeno i predodređeno.

Od ove godine Zlatibor se može pohvaliti i najdužom panoramskom gondolom na svetu.

Gold gondola je vrhunski projekat opštine i turističke organizacije koji će ove godine, procenjuje se doneti čak 16 miliona eura.

Najavljuje se i izgradnja sportskog kompleksa koji će biti veoma značajan za razvoj turizma i celokupnog Zlatiborskog kraja.

Spa centri, bazeni sa morskom vodom, masaže, avantura park, dino park, kaubojsko selo ili brojne manfestacije samo su neki od sadržaja koje na Zlatiboru možete obići i u kojima možete uživati.

Zlatibor smeštaj je na vrhunskom nivou i može se pronaći i po veoma povoljnoj ceni obzirom da je ponuda danas mnogo veća i raznovrsnija nego ranije.

Ovde se stalno gradi i ulaže u kvalitet i inovacije, te očekujemo da za neku godinu Zlatibor nadmaši i ovo što je do sada urađeno.

Ipak, za sve one koji su se uželeli razgledanja prirodnih lepota i opuštanja u pravim seoskim domaćinstvima srpske kulture i tradicije i to je moguće.

Selo Gostilje koje se nalazi nedaleko od turističkog centra Zlatibora nominovano je za najlepše selo na svetu što za sve stanovnike naše zemlje ono već i jeste.

Gostiljski vodopadi pružaju fantastično iskustvo uživanja u prirodnim lepotama kao i čitav ambijent i okolina vodopada.

Tu su svakako i Stopića pećina sa prelepim pećinskim nakitom i raritetima poput mini vodopada unutar pećine, kao i selo Dobroselica, čuveno Sirogojno i brojni sakralni objekti u blizini.

Reklo bi se Zlatibor zaista ima za svakoga po nešto.

U njemu podjednako uživaju i stari i mladi i domaći i strani turisti.

Značajan faktor iznenađenja je nešto što u poslednje vreme očarava na Zlatiboru i poziva nas da mu se uvek vratimo i vidimo šta nas to novo sada očekuje.

Zlatibor smeštaj vam omogućava da se provedete nezaboravno i iskusite čari ove dostojne planine koja nam godinama unazad oduzima dah svojim novinama i inovativnim pristupom razvoja jednog turističkog centra negde tamo u Zapadnoj Srbiji.

Zlatibor više nikad neće biti isti, zato ga posetite što pre, jer već kada odete on će ponovo nadograditi i promeniti svoje lice, ali jedno je sigurno - uvek će ostati veran i pun ljubavi prema svojim posetiocima.

Ukoliko vas interesuje smeštaj na Zlatiboru posetite sajt apartmanivikendice.com

na kome možete izabrati smeštaj po vašoj meri.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA