Magija jeseni na prelepoj srpskoj planini: Divljina, zlatne boje i lepo raspoloženje

Krstača se nalazi na samoj granici Srbije i Crne Gore

  • 3
Krstača Foto: Iso Planić

Toplo i suvo vreme u novembru daje prelepe zlatne boje. Priroda se uspavljuje, ali sunce kao da odbija da se preda, pa i u poznu jesen odašilje tople zrake.

To su idealni uslovi da u mekom od gradskih parkova napravimo one prave jesenje slike, kakve oduzimaju dah i donose mnogo lajkova. Ali, priroda pruža još lepše slike.

Sa planine Krstača, nedaleko od Sjenice, na samoj granici sa Crnom Gorom i na preko 1.700 metara nadmorske visine zlatna boja postaje bakarna, a igra senki, sunca i izmaglice pružaju malo drugačiji doživljaj jeseni.

Slike netaknute prirode doneo je Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije. Priroda nije rezervisana samo za leto, svako doba godine nosi neke svoje čari.

Uskoro će ovde sve da se zabeli, čim sunce zađe hladan vetar nosi poruku da zima stiže. Osim planinara i seljaka k0ji su sa prirodom saživeli, belim prostranstvima ovog dela Peštera niko neće hodati.

Nanosi snega, smetovi i žestoki mrazevi ono su što dolazi odmah posle uspavljivanja majke prirode. Sunce će uskratiti svoju toplinu, zraci će mu postati hladni, a ovaj nestvaran san obojen u belo tek u aprilu razbiće prvi izdanci lišća i mirisnih trava.

Video: Građevina koji oduzima dah, most na koji hrle posetioci, ali i samoubice: Najlepši pogled na jesen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA