≫ 

Omiljene egzotične destinacije srpskih turista: Gde Srbi najviše idu na letovanje kad mu vreme nije?

Na kojim dalekim destinacijama možete čuti srpski jezik?

  • 2

Letovanje kad mu vreme nije, rekli bi oni malo ljubomorniji. Kako god, poznato je da postoje brojne egzotične destinacije širom sveta, u kojima može da se uživa i kad je Srbija okovana snegom i ledom. A za svaku od njih se zna u koje vreme je najlepše posetiti je. I baš o tome i treba psoebno voditi računa prilikom izbora neke od egzotičnih destinacija za odmor.

Nije to bilo uvek tako… tek poslednjih decenija su srpski turisti u nešto većem broju počeli i da otkrivaju egzotične destinacije i da imaju dovoljno novca da to sebi priušte. 

Mada za smeštaj na Maldivima i Kubi, recimo, ali i u Dominikanskoj republici i na drugim zanimljivim egzotičnim destinacijama sigurno treba izdvoji više novca nego za letovališta, koja su nam relativno blizu, to ipak nije i najskuplje. Ono što jeste u tom slučaju skuplje, jeste samo putovanje, odnosno avionske karte, pa je to i glavni razlog za relativno visoku cenu ovakvih aranžmana. Ipak, sve to ne sprečava mnoge turiste iz Srbije da otkriju lepote i ovakvih destinacija.

Dominikanska Republika

Dominikanska Republika Foto: Pixabay.com

Ne postoji bolji način za upoznavanje lepote Kariba i uživanje u belom pesku, kojim su prekrivene plaže Dominikane. Većina srpskih agencija nudi letovanje u Punta Kani, mada se na ovom karipskom ostrvu može naći smeštaj i u drugim letovalištima putem interneta. Tada je samo važno pratiti cene avionskih karata do Dominikane, sa kojom naša zemlja nije direktno povezana, pa treba dobro ukombinovati letove.

Smeštaj uključuje boravak u nekom od odabranih hotela visoke kategorizacije, kojih je u Dominikanskoj republici i više nego dovoljno.

Mauricijus

Najlepše plaže, Mauricijus Foto: Wikipedia/Romeodesign

Na oko 900 kilometara udaljenosti od Madagaskara, u Indijskom okeanu se nalazi tropsko ostrvo Mauricijus, koje sve više posećuju i srpski turisti.

Kako na ovom ostrvu vlada tropska klima, to je idealno za posetu u periodu od novembra do aprila. Tada temperatura može biti i do 35 stepeni. Zima na Mauricijusu traje od maja do decembra, a oko 25 stepeni je u tom periodu prosečna temperatura.

Tajland

Pataja, Tajland Foto: Pixabay

Pored toga što polako ali sigurno Tajland otkrivaju i srpski turisti, smatra se i jednom od najposećenijih destinacija na celom svetu.

Puket je ostrvo koje je i najveće i najposećenije na Tajlandu. Patong je najpopularnije mesto na ostrvu, kako zbog fenomenalnih plaža, tako i zbog izuzetno bogatog i zanimljivog noćnog života.

Idealno je posetiti Tajland u periodu od novembra do maja, dok je poznato da se u periodu od avgusta do novembra  često javljaju duži kišni periodi.

Dubai

Letovanje Foto: Pixabay/Lars_Nissen_Photoart

Smešten u jugoistočnom delu Persijskog zaliva, Dubai je ne samo najposećeniji grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nego i najveći.

Osim zbog odmor, Dubai sve više srpskih turista posećuje i zbog brojnih atrakcija koje su u ponudi.

Video: Srbin usred mora zaprosio devojku

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna plavuša

    12. februar 2020 | 10:40

    Ja biram Dubai da vidim koliko će biznismena i koliko kamila ponuditi za mene

  • Stojko

    12. februar 2020 | 12:24

    Ja mnogo volim Dubai. Skoro kao Zlatibor. Imam fotke na Instagramu sa Sorajom, Stanijom, Darom, Emsi Stojanom iz Dubaija. I naravno slikao sam se i ispred Budrz al Araba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA