≫ 

Ako volite odmor pun raznolikosti onda je ovo italijansko ostrvo pravo mesto za vas

Ne samo da ima predivne plaže, već ovo italijansko ostrvo krije raznorazna iznenađenja i ima ponudu, bukvalno, za svačiji ukus

  • 0
Sicilija, Italija Foto: Pixabay

Mediteransko ostrvo, Sicilija, bogato je istorijom, kulturom, baštinom i arhitekturom.

Može se pohvaliti netaknutim plažama i prirodom, brojnim epikurejskim nasleđima, a postoje i brojne domaće igre i aktivnosti.

Neosporno je da je ostrvo italijansko, sa svim veličanstvenim ukusima koje donosi, ali zahvaljujući svojoj ostrvskoj prirodi, takođe ima i sopstveni, nezavisni duh.

U suštini, Sicilija je čudesan spoj drevnog i modernog. Sve to ga čini idealnim odredištem za one putnike 21. veka koji traže nešto drugačije.

 Senzacionalno sicilijansko vino 

Sicilija, turizam Prelepa Sicilija / foto: pixabay.com

Sicilija je odavno bila omiljena destinacija za sve ljubitelja vina i ništa nije bolji primer za to, nego vina “Mandrarosa”. Vina koja proizvodi ovaj kolektiv poljoprivrednika pokazuju drugu stranu ostrva. Inovacija i eksperimentiranje su u središtu ove organizacije, a poseta vinogradu je obavezna za svakog posetioca, enofila. Brend “Mandrarosa” dobija sve zaslužene pohvale među poznavaocima vina.

Elegantni smeštaj

Sicilija Sicilija / pixabay.com

Posle istraživanja ostrva konjem, biciklom ili brodom, prepuštajući se senzacionalnoj sicilijanskoj kuhinji ili upijajući sunce na nekoj netaknutoj plaži ostrva, dobro je znati da ovaj idilični niz luksuza ne mora da se završi ni kada se vratite u smeštaj. Rezervacija vile u agencijama osigurava da vaše ostrvsko iskustvo uvek bude zlatni standard. Bilo da tražite rezidenciju na vrhu brda sa zadivljujućim pogledom na Mediteran ili želite da budete okruženi maslinicima u nekoj prirodi, njegove vile koje sami birate omogućavaju posetiocima da uživaju u opuštajućem komforu, za razliku od bilo kojeg drugog mesta.

Vile sa neverovatnim pogledom

Prelepa “Le Ćikale” vila, na primer, najviše liči na vile sa razglednica sa plaže, nalazi se u Menfiju, izrađena je od kamena i u središtu je tipičnih sicilijanskih vinograda.

Nadomak plaže, nalazi se arhitektonski dizajnirana vila “Ćipresi”( što znači "čempresi"), koja je ime dobila po drveću koje je okružuje.

Sicilija Sicilija, Ćefalu / pixabay.com

Takođe postoji i ultra elegantna, moderna vila “Esens”, sa svojim panoramskim terasama, spektakularnim pogledom na more i sjajni Portopalo i ima 6x12 metara dug privatni bazen, što vam omogućava da stvorite nezaboravne uspomene.

Ukoliko želite odmor pun raznolikosti, Sicilija je pravo mesto za vas.

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA