≫ 

Crnogorski grad koji možda nema najlepše plaže, ali ga Srbi najviše vole - zašto?

Herceg Novi je jedan od najlepših crnogorskih gradova

  • 40
Herceg Novi, trg, panorama grada centar, palma palme Herceg Novi / Foto: Shutterstock

Obično destinaciju za letnji odmor biramo zbog plaža, mora i svega onoga što određeno letovalište iz naše perspektive čini interesantnim. Da li su to atrakcije za decu ili noćni klubovi, potpuno je svejedno. Ali ima situacija kada destinaciju za letovanje biramo zbog toga kako se u tom mestu osećamo i kakvim ljudima smo okruženi, iako smo svesni da plaže možda nisu u skladu sa našim očekivanjima.

Da li je to dobro ili ne, pokazaće uspomene koje ponesemo sa odmora.

Jedno od mesta na području Crne Gore, koje posećuju u velikom broju turisti iz Srbije je i Herceg Novi

Ko je jednom bio u ovom tradicionalno bokeljskom gradu, nema potrebe da čita dalje tekst, jer sigurno pamti kako su se meštani prema njemu ophodili. Nažalost postoje gradovi na crnogroskom primorju u kojima će se srpski turisti možda osećati i malo neprijatno, isto kao što postoje gradovi u kojima će se osećati kao da su kod svoje kuće. Upravo jedan takav grad je i Herceg Novi.

Zbog čega srpski turisti najčešće biraju Herceg Novi za letovanje?

Kada u nekom letovalištu, bilo da se ono nalazi na području Crne Gore, Grčke ili neke druge nama bliske zemlje, imate osećaj da ste među svojima, što bi se reklo, onda je to pun pogodak. Čak i ako samo mesto nije u skladu sa našim očekivanjima, sve ćemo to zanemriti, prosto zato što nam je među tim ljudima prijatno.

Znamo da se Herceg Novi ne može pohvati baš nekim plažama. Neretko se događa i da usluga u kafićima ne bude baš na odgovarajućem nivou. Ali sve to nekako pada u zaborav kada vas stariji meštatnin upita odakle ste, recimo i nastavi da ćaska sa vama kao da vas poznaje sto godina.

Plaže kao plaže... ima i lepo uređenih i divljih... i onih na kojima se naplaćuje ulaz i onih gde je ulaz slobodan... ali je more u Herceg Novom vrlo čisto, pa to svakako ima uticaja na prijatan boravak srpskih turista.

herceg novi kotor meljine bokokotorski zaliv foto: pixabay.com

Šetalište do kule u centru, odlični kafići i restorani su sve ono što se navodi kao razlog zbog koga mnogi srpski turisti odlučuju upravo u ovom primoroskom letovalištu da provedu odmor. 

Posebna je atrakcija i izlet do plaže na Žanjicama, koje su poznate po kristalno čistoj vodi. Dok se budete uživali u mirisu maslinjaka i kupali se na jednoj od plaža, nemojte se uplašiti ako u prozirnoj vodi ugledate i kog ježa. Upravo to je siguran znak da je u pitanju izuzetno čista voda.

Herceg Novi foto: pixabay.com

Da se vratimo na početak i probamo da odgovorimo na pitanje. Mnogi srpski turisti biraju Herceg Novi zbog uspomena koje iz njega nose. Zbog prijateljstava koja sklapaju tokom letovanja i koja traju obično godinama, jer se Novljani odlično razumeju sa svojim gostima. Zbog onoga kako se osećaju dok ćaskaju sa dobronamernim meštanima u prolazu ili na plaži, pa se čini kao da ih oduvek poznaju. 

A svi ti razlozi zajedno vode do toga da brojni srpski turisti upravo Herceg Novi biraju za odmor, što i jeste sasvim očekivano.

Koji je vaš razlog da letujete u Crnoj Gori?

Video: More u februaru: Naravno, jer su ludački talasi visoki kao soliter

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novljanin

    19. februar 2020 | 20:54

    Hvala ne tekstu braco,u ovim teskim trenutcima,potrebna nam je svaka podrska!!! Pola cijele opstine od Igala do Kamenara je bulvalno na ulicama i brani srpstvo.

  • 🔴🔵⚪

    19. februar 2020 | 20:05

    Volimo ga zato što su naši Srbi!!!

  • Hn

    19. februar 2020 | 22:18

    Najlepsa leta u detinjstvu sam provodila u Boki u HN-u! Nigde vazduh nije mirisao na more kao u Boki! Noc kad stignemo i ujutru kad ustanem i sa terase pogledam na pucinu je nesto sto se nikada u zivotu ne zaboravlja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA