≫ 

Hrvatsko ostrvo na kojem su turisti iz Srbije uvek dobrodošli: Ovde nikada nema problema

Bilo gde da ste, bez priča o politici i nema glava da vas boli

  • 21
Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Nije tako jednostavno posle svih događaja, koji su se na ovim prostorima zbili u ne tako davnoj prošlosti, odlučiti se za letovanje u Hrvatskoj. Mada, ako zaista želite da se odmorite i opustite, a bez ideje da bilo kog stanovnika te zemlje, ali i sebe dovodite u neprijatnu situciju, preporuka je da se uzdržite priče o politici.

Ipak, u svakoj zemlji, pa tako i u susednoj Hrvatskoj, možete naći ljude koji će bez ostrašćenosti razgovarati o neslavnoj istoriji naša dva naroda. Ali ako želite zaista da uživate u odmoru, bolje razgovarajte o nečemu drugom i nema glava da vas boli. 

Poznato je da postoje letovališta u Hrvatskoj kojima se, uprkos razvoju turizma, sa vremena na vreme događaju određene neprijatnosti.

Ali je isto tako poznato i da postoje letovališta u kojima gotovo sigurno nećete imati neprijatnosti, pa čak i ako se pojavite sa srpskim tablicama i govorite srpski jezik. A jedno od takvih mesta je ostrvo Krk.

Hrvatsko ostrvo na koje su srpski turisti dobrodošli

Jedno od najatraktivnijih ostrva u susednoj Hrvatskoj sa opravdanim razlogom nosi epitet zlatnog ostrva (lat. Insula Aurea).

Sa obalom koja je duga oko 190 kilometara i blagom mediteranskom klimom, ostrvo Krk je od strane turista iz Evrope, ali i sveta prepoznato kao jedna od najinteresantnijih destinacija u celoj Hrvatskoj. Ujedno je, uz obližnje ostrvo Cres i najveće u celoj zemlji, a u njegovoj blizini se nalaze i brojna manja ostrva i hridi.

Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Najviši planinski vrh na Krku, Obzova se nalazi na 570 metara nadmorske visine. Prema zvaničnim podacima, na ovom hrvatskom ostrvu živi skoro 18 hiljada stanovnika, a zbog izuzetno dobro razvijenog turizma, taj broj se povećava nekoliko puta u toku letnje sezone.

Plaže na ostrvu se poznate po velikom broju „Plavih zastavica“, što jasno govori da su u pitanju mesta izuzetne čistoće. Osim mnogih lepo organizovanih plaža, na Krku ima i sasvim dovoljno divljih plaža, na kojima možete uživati.

Most koji spaja ostrvo sa kopnom je zvanično otvoren 19. jula 1980. godine. A upravo je Krčki most prva atrakcija ovog letovališta, te je svakako preporuka da ga pređete u toku dana, kako biste mogli da uživate u svoj njegovoj lepoti.

Letovanje na ostrvu Krk – da ili ne ?

Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Sasvim opravdano pitanje, ako se posmatra iz perspektivne određenih događaja, koji su se zbili u našoj prošlosti. Međutim, jednom kada posetiote ovo ostrvo i upoznate se sa ljubaznim meštanima, gotovo je sigurno da ćete mu se uvek rado vraćati.

Nemojte brinuti ako na letovanje u Hrvatsku odlučite da idete sopstvenim automobilom, na kome su tablice sa oznakom Srbije. U bilo kom letovalištu na ostrvu Krk da budete stacionirani, sigurno nećete imati nikakvih problema.

Jedino o čemu treba da vodite računa jeste da rezervišete smeštaj na vreme. Nije rano da to učinite i sada, jer je moguće da platite tek oko 30 evra po osobi na dnevnom nivou. Ali ako budete odlučili u jeku sezone ili neposredno pre toga da rezervišete smeštaj, gotovo je sigurno da će ta cena biti dva puta sigurno viša, pošto je velika potražnja turista iz celog sveta za letovalištima na ovom ostrvu.

Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

A dok ste na Krku, ne zaboravite da posetite čuveni Punat, stari grad Krk i Malinsku, koja je mnogima poznata po priči iz čuvenog romana „Ranjeni orao“. A kad ste već tu, uživajte u ukusu „Vrbničke žlahtine“, belog vina po kome je ovo ostrvo takođe poznato. Nemojte zaboraviti ni da probate specijalitet meštana, ručno pravljenu testeninu, poznatu kao šurlice.

Posle svega navedenog, ne sumnjamo da biste i vi razmislili o letovanju na Krku, zar ne?

Video: Pijani Englezi napali hrvatsko obezbeđenje, pa dobili ozbiljne batine

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. februar 2020 | 10:11

    Ne, hvala. Ne dam ni 1 cent njihovoj tvorevini. Daleko im lepo more.

  • Svasta

    18. februar 2020 | 10:24

    Oni me proterali , a ja da im idem u turizam i ostavljam pare , jedino da poludim nacisto , ovako ne , ko zeli neka ide , nemam nista protiv .

  • Алфа

    18. februar 2020 | 11:25

    Хрватско море је много хладно ,много хладније од грчког! Грчка има лепо топло море,предивна летовалишта и плаже.Пријатељски народ,цене приступачне!Топло море и топло око срца,хладно море хладно око срце!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA