≫ 

Do juna će proći i korona: 3 pristupačna letovališta na jednom od najlepših delova italijanske obale

Italija je zaista prelepa zemlja, a od toliko obale nije ni čudo što nam nešto uvek promakne

  • 2
Vieste Vieste / printscreen/youtube/Spes Spei

Glavni grad istoimenog okruga, Bari je ujedno i na devetom mestu po veličini u celoj Italiji. Teritorijalno pripada pokrajini Apuliji i važi za izuzetno jak južnoitalijanski grad u privrednom smislu. 

Za pravoslavne vernke je Bari posebno interesantan, jer se u njemu čuvaju mošti Svetog Nikole. A sem toga je i sam grad i njegova okolina zanimljiva i u turističkom smislu.

Pored gradske katedrale, u kojoj su pohranjene mošti ovog Sveca, u Bariju se nalaze i druge znamenitosti, koje vredi obići. Najpre staro jezgro grada, a zatimn i zamak Svevo, kao i katedrala Svetog Sabinija, predstavljaju lokacije koje nikako ne treba zaobići, bez obzira da li Bari posećujete turistički ili u njemu letujete.

Interesantna je i okolina grada, jer se tu nalaze neka od najpoznatijih letovališta u ovom delu Italije.

Polinjano a Mare

Polinjano a Mare Polinjano a Mare / printscreen/youtube/ The Road Less Traveled

Sa valjanim razlogom je pre koju godinu upravo letovalište Polinjano a Mare proglašeno za jedno od pet omiljenih letovališta, u kojima borave Italijani. 

Položaj mu je izuzetno interesantana, jer se nalazi na oko 20 metara visokom uzvišenju. Staro jezgro grada je nešto, što nikoga ne može da ostavi ravnodušnim, kao i čuveni Rimski most.

Inače je ovo letovalište poznato i po neobičnoj atrakciji – Grota Palazese. U jednoj od brojnih skrivenih pećina je smešten jedan od najekskluzivnijih i najpoznatijih restorana. Pogled na more iz pećine Palazese nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Barleta

Barleta / printscreen/youtube/Pavel Mareš

Grad je udaljen oko 60 kilometara od Barija, kada se krene u pravcu zapada. Ukupne je površine blizu 150 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 93 hiljade ljudi.

Osim hotela različite kategorizacije, smeštaj možete potražiti i privatno. Plaže su prilično lepo uređene i imaju sasvim dovoljno sadržaja. Uz to, cene su svakako pristupačnije nego kada letujete u nekom drugom ekskluzivnom mestu.

U istočnom delu grada se nalazi zamak koji vredi obići. A tu je i skulptura Kolosa, izrađena od bronze i izuzetno zanimljive građevine, koje krase centar ovog italijanskog letovališta.

Vieste

Vieste Vieste / printscreen/youtube/Spes Spei

Na samom vrhu poluostrva Gargano, na kome je smešten i istoimeni nacionalni park, se nalazi ovo, po mnogima bajkovito mesto. U okolini tog grada se lako može pronaći odličan smeštaj.

Stari deo grada je posebno interesantan, a samo mesto se nalazi na steni koja se uzdiže oko 50 metara iznad nivoa mora.

Ako odlučite da letujete u okolini Barija, valjalo bi da smeštaj rezervišete na vreme. Pored već pomenutih gradova i letovališta, ne treba zaobići ni mesto Manfredonia, koje se nalazi na poluostrvu Gargano. A tu si i Ostuni, Trani i Monopoli. 

Svako od pomenutih letovališta je lepo na svoj način, pa sigurno nećete pogrešiti ako vaša naredna destinacija za letovanje bude oblast oko grada Barija.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Datum

    27. februar 2020 | 18:33

    Ne u junu,vec u aprilu se zavrsava virus.lepo vreme i prestaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA