≫ 

Mnogi se raduju što će na letovanju u Egiptu obići piramide, ali ne znaju za ovu caku

Nije to baš tako jednostavan izlet kao što mnogi misle

  • 0
Egipat

Foto: Pixabay

Prva asocijacija na Egipat je u većini slučajeva vezana za drevne piramide, koje se nalaze u Gizi, kod Kaira. Čak i ako ste imali tu sreću da letujete u Šarm el Šeiku ili Hurgadi, gde najčešće i idu naši turisti, sigurno ste pomislili kako bi bilo lepo da obiđete i piramide. 

Ali ono što vam možda nije palo napamet je koliko je taj izlet zahtevan i koliko se, uopšte isplati da idete, ako ste već u Egipat došli na letovanje.

Kako mnoge turističke agencije ne praktikuju da objašnjavaju turistima detalje, osim ako ih oni ne upitaju, to je vrlo verovatno da ćete tim izletom biti prilično nezadovoljni. A to se posebno odnosi na slučaj kada odaberete našu agenciju, što je svakako dobra varijanta ako ne znate engleski jezik. U slučaju da možete da komunicirate na tom jeziku, možda je bolje da razmislite o ideji da ovaj izlet uplatite u jednoj od lokalnih agencija.

Satnica je manje-više ista za sve agencije, jer se mora formirati konvoj, kako bi izlet bio organizovan. Dakle, sa istog mesta se polazi u isto vreme i na isto mesto i u isto vreme se vraća. Razlika je samo u finesama i naravno, u ceni.

Izlet do Gize iz Hurgade

 

Prvo o čemu treba da vodite računa, ukoliko letujete u Hurgadi, a ipak želite da vidite i piramide u Gizi, jeste koju ćete agenciju da izaberete. Takođe je posebno važno da se raspitate i da li vodiči govore engleski jezik, kako biste sa njima mogli da se sporazumete.

Imajte na umu da cene variraju u velikoj meri, pa tako u jednoj, obično lokalnoj agenciji ovaj izlet možete platiti 30, a u drugoj, najčešće stranoj, ak i do 80 evra po osobi. 

Sledeće na šta treba da obratite pažnju su detalji. Pre nego što platite izlet, pitajte za satnicu i program.

Egipat all inclusive more plaža hotel

foto: pixabay.com

Naime, većina agencija praktikuje da iz Hurgade kreće oko ponoći ili eventualno oko 1 sat ujutru. Zatim se putuje do Gize oko 6 do 8 sati. Da, dobro ste pročitali, 6 do 8 sati! A to znači da ćete između 7 i 9 sati sutradan imati prilike da uživate u pogledu na Keopsovu ili Kefrenovu, odnosno Miekrinovu piramidu u Gizi.

Međutim, nemojte misliti da su to sva neprijatna iznenađenja u vezi sa ovim izletom. Poznato nam je svima kako se takvi izleti organizuju i koji im je osnovni cilj, pa nema potrebe da to ističemo. Upravo iz tog razloga većina agencija ima praksu da ostavi turiste slobodno da obilaze piramide u vrlo kratkom vremenskom periodu, što sve zavisi od toga u koliko sati stignu na odredište.

Egipat all inclusive more plaža hotel

foto: pixabay.com

A zatim sledi naredni deo izleta – poseta prodavnici papirusa i prodavnici parfema. Pojedine agencije praktikuju da vode turiste i u muzej, ali je problem u tome što imaju ograničeno vreme, pa se neretko događa da bukvalno kroz ovu znamenitost samo protrče.

A nakon svega toga, oko 15 časova kreću nazad u Hurgadu, u koju bi trebalo da stignu u kasnim večernjim satima.

Video: Jutjuber se popeo na vrh piramide, pa završio u zatvoru

 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA