≫ 

Da li se Tunis vratio u "igru" i može li po cenama da bude velika konkurencija Turskoj?

Srpski turisti su nekada hrlili u Tunis na letovanje

  • 7
Tunis Prelepi Tunis / pixabay.com

Idealan spoj evropske i afričke kulture i tradicije, Tunis je zemlja koja se izdvaja u odnosu na mnoge letnje destinacije. Iako je u poslednjih nekoliko godina, čini se, turistička ponuda slabija, to se polako menja u korist ove zemlje.

Brojni hoteli visoke kategorizacije, prirodne lepote, lepo uređene plaže i ljubazni domaćini su sve što je našim turistima potrebno. Međutim, događaji koji su se zbili pre koju godinu, kada su u terorističkom napadu stradali mnogi turisti, pružaju izuzetno lošu sliku o ovoj interesantnoj zemlji.

Možda baš zbog bezbednosti i opada broj prodatih aranžmana za Tunis. A turisti u tom slučaju radije biraju, na primer Tursku.

Letovanje u Tunisu

I pored toga što jeste manji broj zainteresovanih za aranžmane u Tunisu, brojne agencije nude i dalje mogućnost odmora u ovoj zemlji.

Ponuda u većini slučajeva uključuje i čarter letove iz Srbije, a smeštaj je mahom u hotelima visoke kategorizacije. Usluga uključuje ili „all inclusive“ ili „ultra all inclusive“, a ređe je na bazi punog, odnosno polupansiona.

Osim sedmodnevnih aranžmana, u ponudi naših agencija se nalazi i letovanje u Tunisu za 10, 11 i 14 noćenja. 

Jedno od najpoznatijih letovališta ove zemlje je Hamamet, zatim Jasmin Hamamet i Mahdija, kao i Skanes i Port el Kantaui.

U zavisnosti od perioda boravka, ali i od izbora hotela, odnosno letovališta, kao i od izbora turističke agencije koja će i organizovati ovo putovanje, te broja gostiju, cene u velikoj meri mogu da variraju.

tunis Foto: Pixabay.com

Baš zato što Tunis, uopšteno govoreći spada u red nešto povoljnijih destinacija, treba posebno voditi računa o detaljima ponude. Većina turističkih agencija često ne navodi precizno cenu karte za čarter let, već obično navodi da aerodoromske takse nisu uračunate u cenu. Zato se i savetuje svakom zainteresovanom da dobro prouči detalje ponude i da naročitu pažnju obrati na ukupnu cenu. 

Sa druge strane, ukoliko spadate među turiste koji ne preferiraju odlazak u Tunis, zbog straha za bezbednost, onda imate mogućnost da se odlučite i za neku destinaciju u Turskoj.

Možda su se upravo time rukovodili brojni turisti prethodnih godina, koji su favorizovali turska letovališta. Ali je Tunis strpljivo čekao da promene mišljenje, pa danas polako, ali sigurno uspeva da pridobije nove turiste iz celog sveta.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • y

    27. februar 2020 | 09:55

    Bila u Tunisu naj bolje se provela . Hotel je bio ok plaža svetska . Ali kad izadeš na ulicu katastrofa.

  • basa

    26. februar 2020 | 18:07

    tunis odlican bio sam

  • Seven

    28. februar 2020 | 12:07

    Odlično.Ali treba znati gde..Yasmin Hammamet,Potpuno nov grad izgrađen i namenjen turistima.Odlicne kilometarske plaže.Uredno i čisto što se ne može reći za Sus i Hammamet recimo,Bezbroj sadržja,.Fantastičan trodnevni izlet u Saharu,prirodne oaze,slano jezero,Romelov put,Star Wars grad,Safari po pustinji,...itd..Tunis je Na nas je ostavio bolji utisak nego Egipat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA