≫ 

Najpoznatije rumunsko letovalište koje Srbi uopšte ne uzimaju u obzir, a trebalo bi

Da li ste ikada čuli za Konstancu?

  • 5
konstanca rumunija Konstanca / Foto: Shutterstock

Taman pomislite da su destinacije za letnji odmor već dovoljno izrabljene u okolnim zemljama, a onda do vas stigne informacija da je letovanje u Rumuniji idealna prilika da se dobro provedete i prilično uštedite. Možda vam zvuči čudno, i nama je bilo, pa nas je zato i zaintrigiralo da proverimo. 

Mnogima je Rumunija asocijacija na neko ne tako lepo prošlo vreme, ali se ova zemlja prilično razvila. Međutim, i pored toga, letovanje u crnomorskom letovalištu Mamaja ipak nije baš tako kako ga mnogi predstavljaju.

Šta treba da znate?

Nadomak najveće rumunske luke na Crnom moru, grada Konstance se nalazi letovalište, za koje su mnogi Srbi čuli da je „odlično“ i „vrlo povoljno“. Nešto od toga jeste istina, a nešto ipak i nije.

Pre nego što se odlučite za letovanje u Mamaji, treba da znate gde se to letovalište nalazi. Tačnije, mislimo na činjenicu da se na oko 50 kilometara udaljenosti od Konstance, odnosno na oko 40 km od letovališta Mamaja nalazi i jedina nuklearna eletrana u Rumuniji. Niko ne dokazuje da to ima uticaja na ovo letovalište, s obzirom na to da se elektrana nalazi na toku reke Dunav, ali je prosto informacija koju bi trebalo da imate.

Sledeće što morate znati jeste da se u blizini ovog rumunskog letovališta nalazi jezero Suitgiol, od koga upravo ovo letovalište odeljuje Crno more. 

Mnogi koji su odlučili da letuju u Rumuniji, ipak nisu toliko oduševljeni. Prvo se navodi da je sezona samo u julu i avgustu, zbog temperature mora. Zatim da je izuzetno dug plićak, što je možda odlično za decu i neplivače, ali ako želite da plivate, verovatno nećete biti oduševljeni. Treće i možda najbitnije, cene uopšte nisu u tolikoj meri povoljne, koliko se navodi. Čak se često pominje da su cene slične onima u italijanskim letovalištima, tako da ne možemo govoriti i povoljnim, a kamoli niskim cenama.

Najbitnije od svega, srpske turističke agencije u većini slučajeva ne nude aranžmane za ovu destinaciju.

Dobre strane letovanja u Rumuniji

Konstanca Konstanca / pixabay.com

Blizina je definitivno aspekt koji je izuzetno pozitivan, s obzirom na to da je oko 820 kilometara drumske udaljenosti između Beograda i Konstance. Međutim, ovo je povoljno samo za osobe koje putuju sopstvenim automobilom, jer u svakoj drugoj varijanti je to donekle ipak peripetija.

Odlično je i to što u ovom letovalištu postoji akva park, ali i mnogo drugih sadržaja, koji su namenjeni turistima.

Koliko košta letovanje u Rumuniji?

Ako ne idete sopstvenim automobilom, onda imate mogućnost da idete avionom ili autobusom do Bukurešta. Cena povratne karte varira od oko 15 do oko 20 hiljada dinara, a u zavisnosti od datuma putovanja i avio kompanije.

Zatim od Bukurešta do Mamaje možete putovati vozom ili autobusom. Cena vozne karte u jednom pravcu varira od oko 1.600 do oko 3.300 dinara. Autobusom bi trebalo da putujete oko 4 sata, a cena karte po osobi je od oko 1.100 do oko 3.300 dinara.

Za 10 noćenja u Mamaji bi 2 osobe u toku jula meseca trebalo da izdvoje od oko 330 do 500 i više evra.

Cene smeštaja u hotelima u Mamaji su svakako više i kreću se od oko 500, pa do čak 3.400 evra za dve osobe na bazi polupansiona u većini hotela, sredinom jula meseca.

Ne bi se baš reklo da je letovanje u Rumuniji toliko povoljno, zar ne? Šta vi kažete? 

Video: More u februaru: Naravno, jer su ludački talasi visoki kao soliter

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    19. mart 2020 | 10:19

    Nikad u zivotu ne bih isao tamo rumuni losi kradu varaju itd.820 km do tamo isto toliko do grckog mora,a tamo 1000 puta bolje,grci najbolji ljudi na svetu.Ja koji sam roden u hrvatskoj na moru od 1990g upoznao Grcku i kupili me za ceo zivot mene i svu moju porodicu.

  • Dejan Bombarder

    19. mart 2020 | 10:14

    Pa Crno more i nije neko more,više kao Dunav

  • S

    19. mart 2020 | 10:42

    Ni rumuni ne idu u rumuniju na more aahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA