≫ 

Letovalište kojeg se Srbi sećaju sa setom: Evo gde smo u Hrvatskoj najviše voleli da letujemo

Nezaboravna Makarska...

  • 20
Makarska

Makarska / pixabay.com

U srcu Dalmacije se nalazi jedno od nekada omiljenih letovališta naših turista. Iako je ranije bilo popularno, na Makarsku su nekako svi zaboravili, do pre koju godinu. Ipak, čini se da se poslednjih godina sve više vraća u modu.

Kako objasniti mlađoj generaciji da ranije nije bila potrebna nikakva priprema, niti rezervacija smeštaja da biste letovali u Makarskoj? Bilo je dovoljno da se ukućani usaglase, spakuju i krenu na put. O smeštaju nisu ni brinuli,.

A danas je to čitava organizacija, što donekle može da naruši onaj lepi osećaj, koji odlazak na letovanje budi u svima nama.

Letovanje u Makarskoj preko agencije

 

Zbog interesovanja turista se sve veći broj agencija odlučuje da u ponudu uvrsti i letovanje u Makarskoj.

Smeštaj je predviđen u hotelima sa 3 i 4 zvezdice. Svakako da na cenu utiče i period boravka, kao i broj osoba, ali i pozicija samog hotela, te naravno njegova kategorizacija.

Tako se na primer u hotelu sa tri zvezdice u Makarskoj, a koji je pre 15 – ak godina potpuno obnovljen turiistima nude usluge na različitoj bazi, pa i to svakako u velikoj meri utiče na cenu. Za smeštaj u jednom takvom hotelu, na dnevnom nivou je potrebno izdvojiti po osobi od 26 do 77 evra. Konkretna cena se odnosi na uslugu polupansiona.

Akos e odlučite za smeštaj u bolje rangiranom hotelu, koji je nosilac 4 zvezdice, biće potrebno da platite po osobi od oko 44 do oko 170 evra na dnevnom nivou.

Makarska u privatnoj varijanti

 

Makarska

Makarska / pixabay.com

Svakako da bi trebalo da posedujete automobil ako se odlučite za ovu varijantu. Mada u toku turističke sezone možete prevoz do Makarske uplatiti i preko neke od agencija, koje vrše prevoz putnika.

Svi oni koji imaju običaj da smeštaj traže preko nekog od specijalizovanih sajtova tvrde da su na taj način uštedeli dosta novca. Ali da bsite i vi to isto mogli da učinite, potrebno je da dobro analizirate ponudu. Jedino tako sigurno nećete pogrešiti, te ćete odabrati smeštaj kakav vam odgovara i po kvalitetu i po ceni.

Dakle, dve odrasle osobe koje odluče da Makarsku posete u vreme kada je špic sezone bi trebalo da za 10 noćenja u najjeftinijem smeštaju izdvoje oko 350 evra. A za one koji su radije za varijantu da iznajme vilu u ovom dalmatinskom letovalištu, cene su i do 7 hijada evra. Naravno da ima i jeftnija opcija, a cena zavisi kako od perioda letovanja, tako isto i od opremljenosti, zatim od udaljenosti kuće u odnosu na plažu i sličnih detalja.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    28. mart 2020 | 11:05

    Nekada da,sada ne,ne I ne.

  • Raska

    28. mart 2020 | 13:15

    Da li je moguce da pisete o njima.Pisite o nasoj lepoj I velikoj SRBIJI.Hvala

  • nikolas

    28. mart 2020 | 10:04

    ISLI SMO NEKAD RADO I U DUBROVNIK FERIBOTOM IZ ITALIJE ALI SVE JE TO ZA NAS SRBE SADA PROSLOST NAZALOST JER NIKO NE ZELI DA BUDE VREDJAN I NAPADAN FIZICKI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA